| 

Uporabne informacije

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu multifunkcijske naprave?

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu multifunkcijske naprave?

Multifunkcijska naprava je naprava, ki je prilagojena za tiskanje, fotokopiranje in skeniranje. Z njo lahko torej izvedete številne funkcije, kar je velika prednost. Ni vam treba več kupovati ločenih naprav, kot je bilo to pred leti. Vendar pa ravno zato, ker vam ena naprava zagotavlja vse našteto, je še toliko bolj pomembno, da kupite res tako, ki vam bo kar najbolje služila. Tako boste z uporabo opravičili investicijo zanjo.

Funkcije, ki jih morate vzeti v ozir

Naprava, s katero boste izvajali tiskanje, fotokopiranje in skeniranje mora biti oipremljena z vsemi tistimi funkcijami in lastnostmi, ki so v vašem primeru pomembne. Ne obstaja torej naprava, ki bi bila najboljša za vse. Kot pri vsaki stvari tudi tukaj velja; ljudje smo si različni. Prav tako so različna dela, ki jih nameravamo s takim strojem opravljati. Treba je preučiti naše konkretne potrebe in si omisliti napravo, ki nam bo vse to omogočala za ceno, ki je za nas sprejemljiva.

- povezljivost z drugimi napravami: Ker mobiteli čedalje bolj nadomeščajo računalnike, se jih veliko ljudi poslužuje kot vir tiskanja. Če imate tudi sami v načrtu tako rabo, si omislite tiskalnik, ki vam bo tovrstno povezovanje omogočal. Po drugi strani je v primeru rabe v pisarni smiselno kupiti tako napravo za tiskanje in fotokopiranje, ki jo bo hkrati lahko uporabljalo več sodelavcev; torej povezljivost v sistem več računalnikov.

- hitrost in kakapciteta za papir: Bolj kot želite, da bi tiskanje potekalo kar se da samodejno, bolj je smiselno da si omislite čim bolj hitro napravo, ki ima tudi večjo kapaciteto za papir. Hitrost tiskanja verjetno ni treba posebej razlagati. Gre za to, koliko natiskanih strani je tiskalnik sposoben proizvesti na časovno enoto. Kapaciteta za papir pomeni velikost predalčka za papir. Torej večji kot je predal za papir v tiskalniku, več papirja boste lahko vanj naenkrat naložili. Tako vam dlje časa ne bo treba posegati v samo tiskanje in dopolnjevati zaloge.

sorodni članki