| 

Poslovne priložnosti

Kdaj se odločiti za kredit za podjetje?

Kdaj se odločiti za kredit za podjetje?

O kreditih je treba prej vedno dobro premisliti, preden se zanje dokončno odločimo. Prav tako je tudi kredit za podjetje, kar nam sicer lahko zelo olajša poslovanje, vendar pa moramo najprej skrbno preučiti, če je to res najboljša varianta v našem konkretnem primeru. Za sabo namreč taka odločitev potegne kar nekaj let rednih mesečnih odlivov. Dobro moramo razmisliti, če si jih bomo res lahko privoščili. Smo res prepričani, da bo poslovanje podjetja tako dobro, kot smo si zamislili?

O čem razmisliti?

Kredit za podjetje nikakor ni nekar, o čemer bi se odločili na vrat na nos. Vsekakor pa ni dobra odločitev na samem začetku poslovanja, ko se šele podajamo v neko panogo. Ve se namreč, da številna podjetja propadejo po prvih dveh letih. Tudi če se nam zdi, da je naša ideja odlična, se moramo zavedati, da so si podobno mislili tudi vsi drugi podjetniki, pa jim kljub temu ni uspelo. Trg je namreč že precej zasičen z vsemi izdelki in storitvami, zato je zelo težko oceniti, če bo neka poslovna ideja res uspela.

Priporočljivo je, da se za kredit za podjetje odločite, ko bo vaše podjetje že nekaj časa stabilno poslovalo. Seveda nikoli ni zagotovila, ampak vseeno so prvi meseci poslovanja običajno najbolj kritični in če v tem času stvar teče, ima dobre možnosti tudi za dolgoročni uspeh.

Kredit naj bo res vedno skrajna možnost, ko ste pretehtali že vse ostale. Če ga potrebujete za neko investicijo v podjetju, ki ni tako nujna v tem trenutku in imate možnost, da v določenem obdobju prihranite, da si jo boste lahko privoščili brez pomoči je to vsekakor boljša možnost. Če se že odločite za kredit, pa naj bo njegova višina kar najnižja. Raje čim več vrednosti investicije zberite iz lastnih sredstev ali pa si denar izposodite od svojih bližnjih, ki jim lahko zaupate.

sorodni članki