| 

Uporabne informacije

Nakup multifunkcijske naprave

Nakup multifunkcijske naprave

Nakup multifunkcijske naprave, ki omogoča tako tiskanje, skeniranje kot fotokopiranje, lahko predstavlja velik finančni zalogaj. Prav zato je smiselno vložiti nekaj časa in truda v to, da izberemo res tako napravo, ki nam bo kar najbolj v pomoč pri samem delu.

Smiselno je začeti pri tem, da se ozremo na tisto napravo za tiskanje in skeniranje, ki jo trenutno imamo. Vprašajmo se, kaj nam je pri njej (bilo) všeč in kaj ne. Tako bomo lažje naredili seznam vseh lastnosti in funkcij, ki so nujne za to, da nam bo naprava služila v kar največji meri. Po drugi strani pa se izognimo tistim stvarem, ki niso nujno potrebne. Cilj nam je, da za čim nižji znesek dobimo vse tisto, kar nam je najbolj pomembno. Po drugi strani pa da ne zapravljamo po nepotrebnem.

Na kaj naj bomo pozorni?

Pri nakupu naprave za tiskanje, skeniranje in fotokopiranje si najprej začrtajmo nek cenovni razpon, znotraj katerega smo pripravljeni izbirati napravo. Če bi radi temu namenili le nekaj 10 evrov, potem bo šlo res za najosnovnejši tip naprave in v tem primeru ne moremo pričakovati nekih presežkov. So pa dandanes že najcenejše naprave precej izpopolnjene, zato je to prednost. Po drugi strani lahko kupimo že precej kakovostno napravo, če je naš budget nekaj 100 evrov. Tukaj gre že za zelo napredne, samostoječe naprave s številnimi funkcijami.

Pomembna je hitrost tiskanja, saj nam ob večji masi dokumentov ta predstavlja veliko prednost. Prav tako je smiselno gledati na kapaciteto za tiskanje, ki naj bo čim večja. Več papirja kot lahko v tiskalnik vstavimo naenkrat, manj bo treba ročno posegati vanj med samim tiskanjem.

Tiskalniki imajo lahko tudi različne možnosti povezljivosti. Naj gre za povezljivost z mobilnimi napravami ali možnost, da na tiskalnik priključimo več uporabnikov oziroma več tiskalnikov.

Razlika je tudi v kakovosti tiskanja. Pri tem se je treba zavedati razlike med tiskalniki, ki so prilagojeni za črno-belo tiskanje in tistimi, ki se bolje obnesejo pri tiskanju slik in fotografij.

Vsekakor se je treba zavedati, kaj je tisto, kar nam je prioriteta in primerjati naprave med sabo. Tako bomo izbrali najboljšo za nas.

sorodni članki