| 

Uporabne informacije

Barvni tiskalnik - kateri je pravi za vas?

Barvni tiskalnik - kateri je pravi za vas?

Barvni tiskalnik je obvezna oprema vsake sodobne pisarne. Na trgu je toliko tovrtsnih izdelkov v ponudbi, da smo upravičeno zmedeni in ne vemo, katerega od njih bi kupili. Prav zato ni smiselno tako odločitev sprejeti prenaglo. Sploh če kupujemo naprednejšo napravo, gre namreč lahko za veliko investicijo. Najslabši scenarij je, da kupimo tiskalnik, za katerega naknadno ugotovimo, da nam ne ustreza v tolikšni meri, kot smo pričakovali. Zato vam podajamo nekaj osnovnih točk v razmislek, da boste pretehtali, o čem morete razmisliti pred nakupom barvnega tiskalnika.

Hitrost tiskanja in kapaciteta za papir


Vsekakor je hitrost tiskanja pomembna karakteristika. Tukaj se pojavljajo bistvene razlike med osnovnim modelom tiskalnika in naprednejšo napravo. Če se odločite za osnovni model in nameravate natisniti večje število strani, bo postopek potekal izjemno počasi. Poleg tega pa obstaja tudi večja verjetnost, da bo treba med tiskanjem posegati v napravo. Lahko bo vmes zmanjkalo papirja ali se bo zaradi napačne postavitve papirja tiskalnik ustavil.

Pri naprednejših napravah ta problem odpade. Tiskanje namreč poteka izjemno hitro in tudi pri večji količini papirja ne bo prihajalo do težav. Naprednejši tiskalniki imajo tudi večjo kapaciteto za papir. To je pomembna prednost, ki nam omogoča, da med tiskanjem ne bo treba posegati v sam postopek oziroma bo do tega prihajalo zelo redko.

Kartuše

V različnih barvnih tiskalnikih so kartuše razporejene na različne načine. Najosnovnejši model tiskalnika nam omogoča, da damo vanj le dve kartuši. Ena je črna, druga pa vsebuje vse tri osnovne barve. Tako tiskanje je manj kvalitetno. Poleg tega pa je tako tiskanje lahko tudi potratno. Ko se npr. porabi le ena izmed barv, moramo zamnejati celo kartušo. Tako gre lahko veliko črnila v nič.

Naprednejše naprave nam omogočajo, da imamo vsako barvo v ločeni kartuši. Tako lahko vsako porabimo do konca. Poleg tega je tovrstno tiskanje tudi bolj kakovostno. 

Drugo

Razmislite, katere so še tiste lastnosti in funkcije tiskalnika, ki so nepogrešljive za nemoten potek vašega dela.

sorodni članki