| 

Moja pisarna

Nakup barvnega tiskalnika

Nakup barvnega tiskalnika

Barvni tiskalnik si lasti že skoraj vsak, nepogrešljiv pa je seveda tudi v podjetju. Kako izbrati takega, ki vam bo nudil točno to, kar potrebujete? Na to vprašanje ne moremo dobiti enostavnega odgovora, saj je nabor tiskalnikov na trgu velik, zahteve vsakega posameznika pa so nekoliko drugačne. Najprej morate torej ugotoviti, katere funkcije in lastnosti tiskalnika za vas predstavljajo bistveno prednost.

Barvni tiskalnik omogoča raznovrstne funkcije

Barvni tiskalnik poleg tiskanja omogoča tudi številne druge funkcije. Z njim lahko izvajamo skeniranje, fotokopiranje in še mnogo več. Najprej moramo ugotoviti, kakšne so potrebe za tiskanje v vaši situaciji. Koliko strani nameravate natisniti na mesečni ravni? Zakaj je ta podatek pomemben? Vsak tiskalnik ima med specifikacijami navedeno tudi priporočljivo natisnjenih strani na mesec. V primeru, če pri tiskanju to vrednost pogosto prekoračite, s tem stroški tiskanja strmo narastejo, pride pa tudi do hitrejše okvare same naprave.

Hitrost tiskanja

Kaj pa hitrost tiskanja? Tudi pri tem se barvni tiskalniki med seboj bistveno razlikujejo. Če nameravate tiskanje izvajati v velikih količinah, je vsekakor pomembno, da je barvni tiskalnik hiter. Le tako vam bo namreč omogočal, da boste z njim zadovoljni. Podatek o hitrosti tiskanja se skriva v vrednosti ppm – gre za število natisnjenih strani na minuto.

Kapaciteta za papir

Kapaciteta za papir gre po navadi z roko v roki s hitrostjo tiskanja. Če nameravate natisniti veliko strani na dan oziroma na teden, vam bo prav prišlo, če bo barvni tiskalnik omogočal čim večje število shranjevanja listov. Tako vam papirja ne bo treba stalno ročno dovajati, kar vam bo prihranilo veliko dela.

Možnosti povezovanje

Če je v planu, da bo barvni tiskalnik uporabljalo več ljudi, ki delajo na različnih računalnikih, potem je nujno, da pred nakupom naprave preverite, če tiskalnik to omogoča. Če nameravate tiskanje izvajati direktno z mobilne naprave kot je pametni telefon ali tablica, potem je USB povezava ključnega pomena.

sorodni članki