| 

Posel in moda

koledar Alpra Design 2015

koledar Alpra Design 2015

KOLEDAR ALPRA DESIGN 2015 - SKICIRKA

21 let obstoja koledarjev ALPRA DESIGN je njihova tematika ostala zvesta avtomobilskem oblikovanju skozi oči oblikovalca Aleksandra Praperja. Skozi vsa ta leta so koledarji na različne načine, s pomočjo različnih prijemov grafičnega oblikovanja, predstavili številne ideje vozil. Čeprav je bila končna podoba koledarjev vsako leto drugačna, pa je njihova osnova od nekdaj enaka - vse ideje se v prvi fazi narišejo v obliki skice. Skica je torej temelj predstavitve oblike, zato se letos koledar ALPRA DESIGN vrača k osnovi.

Koledar ALPRA DESIGN 2015 – AUTOVIZIJE je zasnovan kot skicirka in prikazuje ideje na najbolj prvobiten način – z ročno risano skico

Skica oblikovalcem in umetnikom služi za zabeleženje in osnovno predstavitev ideje. V bistvu gre za risbo ideje, ki je lahko bolj ali manj dodelana, izvedena v različnih tehnikah in specifična za vsakega posameznega ustvarjalca. Bistvo oblikovanja sicer ni risanje, pač pa ustvarjanje novih idej in rešitev, a skozi skico se oblikovanje še najbolj približa umetniškem izražanju, saj skice za svoje projekte rišejo tako slikarji, risarji kot arhitekti in kiparji. Ne le, da skica prikazuje idejo, z njo je očiten tudi slog risanja avtorja, ki ga vsak nadaljnji korak dodelave vedno bolj prikrije. V današnjem času pri oblikovalcih ročne skice na papirju že zamenjuje skiciranje in dodelava na grafičnih tablicah. Ravno zato pa ima pristna ročna skica še poseben čar.
V primerjavi s katerim izmed preteklih realistično dodelanih koledarjev so detajli na skicah za laike na prvi pogled težje razpoznavni. Po drugi strani pa so ključne linije in razmerja bolj izpostavljena, saj opazovalca nič ne preusmeri od bistva ideje – niti barve, niti ozadje. Skice na koledarju ALPRA DESIGN AUTOVIZIJE 2015 so namreč narisane na enovito temni podlagi, da s tem dosežejo eleganten, a hkrati izstopajoč videz.


Edini nevtralen avtomobilski koledar!

Ime koledarja ALPRA DESIGN »AUTOVIZIJE« pomeni hkrati "avtomobilske vizije" in "lastne vizije". Torej – lastne vizije avtomobilov, ki v resnici ne obstajajo. Tudi na tokratnem koledarju so na 12 straneh prikazana vozila, ki pripadajo namišljeni slovenski avtomobilski znamki Alpra. Ravno zato so lahko koledarji ALPRA DESIGN edini nevtralni avtomobilski koledarji, saj prikazujejo oblikovalske zamisli neobstoječih avtomobilov in ne propagira 12 izbranih uveljavljenih znamk ter zanemarja vse preostale. Kot takšen daje koledar opazovalcem tudi prosto izbiro, da si predstavljajo narisane avtomobile po svoje in jih primerjajo z različnimi modeli.

Osnovni podatki

Prizadevanje za klasično lepoto in uravnotežena razmerja je sestavni del oblikovanja vozil znamke ALPRA DESIGN
Koledar ALPRA DESIGN AUTOVIZIJE 2015 vsebuje naslovnico, 12 stranic, dodaten list z opisom tematike in podaljšan podložni karton, ki je namenjen dotisku logotipa podjetja (velikosti 49 x 6 cm). Zaradi čim bolj pristne navezave na proces skiciranja je koledar tokrat tiskan na masiven 250-gramski hrapav brezlesni papir velikosti 49 x 34 centimetrov.
Vsak posamezen izvod koledarja je oštevilčen, ročno podpisan in vstavljen v kartonsko škatlo. Za prestižen vtis ima koledar tokrat prvič dodan srebrni tisk detajla in zaščitno prozorno stranico.

CENIK:
Količina Prodajna cena Popust za stalno stranko Končna cena
Do 10 kom 23,00 €/kom 25 % 17,25 €/kom
11 – 50 kom 22,20 €/kom 30 % 15,5 €/kom
51 – 100 kom 21,20 €/kom 30 % 14,8 €/kom
101 – 250 kom 20,00 €/kom 30 % 14 €/kom
251 – 500 kom 18,50 €/kom 30 % 12,95 €/kom
501 -> Po dogovoru

Opombe:
• DDV ni obračunan na podlagi 1. točke 94. člena ZDDV-1.
• Rok plačila je 8 dni po prevzemu koledarjev! Za prekoračitev roka zaračunavamo zakonsko predpisane obresti.
• Pri naročilu večjem od 15 koledarjev je dostava po Sloveniji brezplačna.
• Dostave podjetjem: po 5. 12. 2014
• Stalnim strankam se priznavajo dodatni popusti

Ugodnosti in darila za kupce
Poseben, inovativen koledar ima posebne kupce, ki cenijo vložen trud, ideje in kakovost samega izdelka. Enako mi cenimo odločitev kupcev, ki se poslovnim partnerjem ali prijateljem želijo predstaviti ravno s koledarjem ALPRA DESIGN. Zato tudi letos nadaljujemo z nudenjem dodatnih ugodnosti za kupce. Koristijo jih lahko pri storitvah podjetja ALPRA DESIGN in prijateljskih podjetij. Prav lahko se zgodi, da si z uveljavljanjem popustov na storitve povrnete vrednost celotne kupnine za koledarje! DARILO: k vsakem koledarju so priložene po 4 poštne kartice z avtorskimi motivi ALPRA DESIGN.

ALPRA DESIGN & AVTOVIZIJE & FOTOVIZIJE

e-mail: info@avtovizije.com
            
info@alpra.com
gsm:    +386 (0)41 345 054
splet:   
www.avtovizije.com
           
 www.fotovizije.com , www.alpra.comsorodni članki