| 

horoskop

Za mesec Januar

 
Ovni boste v novo leto zakoračili prvi in najbolj korajžno. Nič zato, če so bili prazniki naporni, če so kar nekaj stali in če ni bilo dovolj časa za počitek – navdih za delo in pehanje boste našli že kar v prvih dnevih leta. Reagirate hipno, v trenutku ste pri stvari. Nekateri bodo zaradi tega jezni na vas, saj boste že kar prvi teden zastavili visoke cilje, najverjetneje nedosegljive za večino vaše okolice. Če kje potrebujejo vodjo ste Ovni kot poklicani za to.

Kot navadno Biki niste zastavonoše gibanja in tudi tokrat ne bo drugače. Če bodo nekateri drugi še tako zagreti za akcijo, se boste vi v tek spravili z nekaj zamika. Prvi teden januarja tako ne bo primeren za kariero, potrebno količino energije boste dobili šele na polovici meseca. Če v začetku morda še ne boste vedeli, kako in kam, pa boste v drugi polovici meseca že trdno v sedlu in na pravi poti. V financah tokrat ne bo najbolje.

V začetku meseca se vam bo zdelo, kot da se vam je svet postavil pokonci – nič vam ne bo šlo od rok. Veliko zavoro bodo predstavljali problemi, ki bi že morali biti zgodovina; na plan se bodo kazale stare zadeve. V službi se bodo stvari premaknile šele kasneje. Bodite pozorni in dobro izkoristite ponujene priložnosti, časa za obotavljanje ne bo veliko. Za investicije čas ni najboljši, ne glede na dobre prilike ali obljube.

 
Res je, da ste Raki pasivna bitja, a kar je preveč, je preveč! Poskrbite zase, poiščite cilje in pokazale se bodo tudi možnosti. V drugi polovici meseca je videti nekaj več potegovanja zase, pa tudi razočaranje v druge oziroma v njihove kvalitete. Upajmo, da šola ne bo predraga … Nič zato, tudi vi imate svoje kvalitete, le opaziti jih morate, a dokler boste priznavali vrednost drugih, vaša ne more zrasti!

Tudi Levi se boste v tem mesecu podobno kot Raki ukvarjali bolj z drugimi kot z drugimi, vendar pa bo to že zaradi vaše energičnosti potekalo na drugačen način. Vaša tokratna lekcija namreč ni usmerjena k izboritvi svojega prav in potrditvi svojega ega, s tem navadno nimate težav. Bolj bo šlo za pridobitev nekaterih sposobnosti, ki za vas niso značilne, namreč da se naučite pri svojem početju pomisliti tudi na malenkosti in pomembne podrobnosti, ki omogočajo sistemu dobro delovanje.

Kje je tista vaša tako želena rutina, ko ste lahko cele mesece mirno počeli stvari, ki ste jih vajeni? Svet se spreminja in pogoji za delo in življenje tudi. Karmično gledano gre za nove smeri, kjer ni dovolj, da preigravate stare vzorce in delovne postopke, ampak morate pokazati nov pristop, ustvarjalnost, ideje in sprejemanje drugih načel. Januar bo poskrbel, da boste prevetrili svoje misli in v naslednjem mesecu pričeli na stvari gledati bolj sveže.

 
V prvi polovici tega meseca se boste veliko ubadali s svojimi koreninami, preteklostjo, domom, starši, z nepremičninami. Težko je reči, kaj vse vas bo pripeljalo do tega, kajti za to bi veljalo pogledati v vaš rojstni horoskop, toda naprej se vam ne bo uspelo premakniti vse do zadnje tretjine meseca, ko bodo le prišle nove ideje in nov zagon. Ob koncu meseca boste okoli sebe gledali neprimerno bolj samozavestno in prepričano v svoj prav in v svojo pot.

December vam je pustil posledice v obliki napetosti, ki jo je moč opaziti v vaši komunikaciji, odnosih z ljudmi in v pristopu k delu. Zelo gorečni ste videti, kot bi hoteli vse napraviti naenkrat. Na ta način je čisto mogoče, da boste zalezli v napete odnose in z svojo ostrino druge pripravili do tega, da se bodo umaknili ali pa se vam uprli. Morda si na tak način celo porušite kak odnos ali most. Posebej se v tem mesecu pazite v prometu!

Mesec ni naklonjen financam. Imeli boste občutek, da ste na robu in da morate storiti vse, da bi se obdržali na površju, po drugi strani pa boste imeli dovolj energije, da boste denar zaslužili vsaj za sproti. Sicer pa je za vas januar mesec sprememb, veliko dogajanja bo, kratkih potovanj, zaradi katerih boste stalno v gibanju, novih ljudi, odnosov, okoliščin, skratka vse, samo dolgčas ne. Plenili boste s svojo iznajdljivostjo in smislom za humor.

 
Pričeti mesec s tako močnimi zavezniki, kot jih imate v horoskopu vi, bi morala biti pravo veselje; lahko bi rekli, da zmorete vse in da poraza ne morete doživeti. A težava leži v stopnji obremenjenosti – Kozorogi ste navajeni na svoja pleča prevzemati odgovornost, toda za možnosti, ki se vam ponujajo zdaj, je potreben tudi zvrhan koš poguma in predvsem samozavesti. V začetku leta se finance ne bodo odvijale ugodno, kasneje pa bo bolje. Najsi ste Vodnarji praviloma zelo hitri v svojih reakcijah, pa boste tokrat nekoliko zaspali; drugi bodo hitrejši in bolj agilni, zato si bodo v začetku meseca priborili nekaj prednosti. Razlog tiči v vašem občutku bojazni, da ne boste zmogli ali da nečesa ne obvladate; ta občutek je za vas nekaj novega. Ne računajte na denar drugih, ampak samo na svoje roke in pamet. Za obračanje denarja bo potrebno počakati drugačen veter, to pa še ne bo jutri. Ribe boste praznike potegnile še precej v januar. Toliko lepega ste doživeli med prazniki, toliko ljudi, ki so polepšali vaše dni, ste srečali, toliko lepih želja ste bili deležni, da si boste to občutenje želeli podaljšati v nedogled. Tiste Ribe, ki pa živite \"običajno\" rutinsko življenje s čisto običajnimi vsakodnevnimi navadami, pa boste v januarju bolj čemerne. A ker gre življenje hitro dalje, vas bo že konec zanesel v nove izzive in priložnosti.
Četrtek
od 4 do 8 °C

Petek
od 3 do 1 °C

Sobota
od -4 do 0 °C

Anketa

Plastična operacija?
Zagotovo nekoč, v boju proti staranju
Seveda, na takšnem posegu sem že bil/a
Ne še, si pa želim določenih popravkov
Ne, osebno se za to ne bom odločil/a
Ne, sem absolutno proti medicinsko nepotrebnim posegom

    rezultat