| 

Posel in moda

Število milijonarjev narašča

Število milijonarjev narašča

Število milijonarjev na svetu je lani naraslo za šest odstotkov več v primerjavi z letom 2006 - na več kot deset milijonov. Hkrati je za 9,4 odstotka na 40,7 milijarde dolarjev naraslo tudi finančno premoženje bogatih. Večina bogatih po pričakovanjih živi v ZDA in Evropi, medtem ko Indija, Kitajska in Brazilija ne zaostajajo veliko.

Neto premoženje povprečnega bogataša - pri čemer se ne upošteva potrošnih dobrin in nepremičnin - znaša več kot štiri milijone dolarjev, medtem ko je število "skrajno bogatih" z več kot 30 milijoni dolarjev neto premoženja naraslo za 8,8 odstotka, je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA razvidno iz World Wealth Reporta.

Največji porast v premoženju najbogatejših je bilo moč zabeležiti na Bližnjem vzhodu (15,6 odstotka), v vzhodni Evropi (14,3 odstotka) in v Latinski Ameriki (12,2 odstotka). Države, ki so zabeležile največji porast premoženja, pa so Indija (22,7 odstotka), Kitajska (20,3 odstotka) in Brazilija (19,1 odstotka). Rusija je zabeležila 14,4-odstotno rast in se je tako uvrstila med deset vodilnih držav v tej kategoriji.

Kljub temu da bogastvo v omenjenih državah močno raste, pa je premoženje med regijami na svetu zelo različno porazdeljeno. Od 10,1 milijona milijonarjev jih 3,3 milijone živi v Severni Ameriki, 3,1 milijona v Evropi, 2,8 milijona na območju Azije in Pacifika, medtem ko jih v Latinski Ameriki in na Bližnjem vzhodu živi 400.000, v Afriki pa le 100.000, še navaja APA.

Vir: www.ljnovice.com

sorodni članki