| 

Postal sem podjetnik

Bodite odgovorni

Bodite odgovorni

30.06.2008 ob 12:58

Sama sebi se zdim zelo dober voznik, pa čeprav včasih prevozim rdečo luč, prekoračim hitrost ali narobe zavijem. Mar to pomeni, da bi morala v celoti opustiti vožnjo?
Verjetno ne. Napak se je potrebno zavedati in biti zato bolj pazljiv. Podobno velja tudi v poslu – prav nič nenavadnega ni, če zamudite rok projekta. Ne glede na to, kako dobro ste načrtovali, rok na neki točki še vedno zamudite. Pa se zato ni potrebno bati planiranja, le vložiti je potrebno dovolj truda, plan spraviti na papir, spremljati potek, predvideti možne zaplete ter po potrebi plan sproti prilagajati.

Prav vsi moramo čez proces učenja preden nam dokončno uspe, najbolje pa se naučimo prav na storjenih napakah. Bolj pomembno se je seveda po storjenih napakah pobrati, obdržati kontrolo nad projektom navkljub napakam, zaupati vanj in seveda biti odgovoren.

Kako to doseči:

Bodite proaktivni,  prevzemite pobudo in jo spremenite v akcijo
Bodite odgovorni, tako da prevzamete odgovornost za svoja dejanja
Odločajte se brez strahu pred posledicami vaših odločitev ter zaupajte instinktom
Zaupajte v svoje odločitve in svoja dejanja

Vi ste vodja. Čeprav tudi vodje delajo napake, pa se od vas ne pričakuje, da boste zanje iskali izgovore, kazali s prstom, ali krivdo valili na nekoga drugega. Četudi napaka ni nastala po vaši krivdi, ste še vedno vi tisti, ki nosi odgovornost.

Odgovorni ste za projekt, ki ste ga načrtovali od začetka do konca. Odgovorni ste za dejanja vas samih in vaše delovne ekipe, za vsakogar in vse znotraj projekta. Ko vstanete – ne da bi obtoževali, temveč da bi prevzeli vso odgovornost – takrat vaši zaposleni vidijo v vas resničnega vodjo.

Vir: članek Be Accountable, www.lifehack.org

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 15 do 22 °C

Petek
od 15 do 20 °C

Sobota
od 10 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat