| 

Posel in moda

Kondicija in fizična pripravljenost podjetnika

Kondicija in fizična pripravljenost podjetnika

27.02.2008 ob 17:45

Podjetnikov vsakdan spremljajo napeti sestanki, poslovna potovanja, popoldanske in večerne poslovno družabne obveznosti, večna stiska s časom in kronično pomanjkanje počitka. Stresne situacije so običajen pojav in ne izjema. Zato je za uspešno premagovanje takšnih situacij potrebno dobro psihofizično stanje vsakega podjetnika. Za vzdrževanje telesne pripravljenosti je tako potrebna dobra mera fizične kondicije in seveda zdravja.
Načinov za pridobivanje in vzdrževanja telesne kondicije je neskončno, izbira pa je odvisna od vsakega posameznika.
Mnogi se odločijo za športe in dejavnosti, ki predvsem vzamejo čim manj "časa". Čim manj časa za priprave in čim večji izkoristek porabljenega časa pri sami dejavnosti. Takšni so večinoma športi v zaprtih prostorih - športnih centrih v bližini pisarne ali doma, vsekakor v mestu, kjer ponujajo intenzivno vadbo, na primer: aerobiko, fitnes, squash ... Istočasno pa se je možno sprosti še v sauni, porjaveti v solariju in (za ženske) polepšati v lepotilnih salonih, kar glavnina športnih centrov danes ponuja poleg ponudbe športnih aktivnosti. Udejstvovanje kolektivnih športov (na primer: mali nogomet, košarka in podobno) v večernih urah v športnih dvoranah je tudi dokaj pogost način "druženja" predvsem med moškimi podjetniki.
Spet drugi podjetniki si le vzamejo čas in se odpravijo v naravo, večinoma za vikende, kjer si vzamejo čas zase in istočasno ta čas izkoristijo za preživljanje kvalitetnega časa s svojo družino. Lahko so to bolj umirjene aktivnosti kot so: izlet v gore, hribe, tek ali sprehod v naravi. Medtem ko drugi ne znajo stopiti s kolesa napetega delavnika polnega adrenalina, in si izbirajo tudi temu primerno adrenalinske športe: alpinistično ali prosto plezanje, skakanje s padali, surfanje, drugi vodni športi ter podobno.
Sklepanje poslov med službenim časom na športnih igriščih je ravno tako dobra izbira. Z več vidikov. Za zdravje, (upajmo) za posel, iz istih razlogov tudi za poslovnega partnerja in na vse zadnje ste dobro izkoristili čas! Dandanes najbolj priljubljena tovrstna lokacija so golf igrišča. Včasih nekdaj najbolj popularna tenis in squash igrišča so bolj priljubljena lokacija za mlajše podjetnike. Poleg tega se lahko med partijo golfa vseskozi (razen pri trenutku udarca, ko je koncentracija le potrebna) pogovarjate tudi o poslu, medtem ko je med igranjem tenisa in squasha to malce težje.
Skratka izbira je raznovrstna. Potrebna je le odločitev. Mogoče je prvi korak tudi ta, da se ne vozite z avtom na vsak poslovni sestanek, ki je v bližini vaše pisarne ali doma. Tja se odpravite peš ali s kolesom. Moški na kolesu v klasični obleki z aktovko in čelado na glavi, ni več nič nenavaden, temveč kar pogost pojav na ljubljanskih ulicah.

Urška Č.

sorodni članki


Komentarji: 4 

Dodajte komentar


ata | 28.02.2008 ob 13:02
branje člankov je na lastno odgovornost!
maja | 28.02.2008 ob 10:59
Vsebino članka lahko vzameš tako kot pač sam hočeš. Tako je tudi z vsemi drugimi rečmi v življenju! Potem takem bi lahko jaz rekla, da članek govori samo o moških podjetnikih in ne o ženskah podjetnicah!?
Goršič | 28.02.2008 ob 10:01
Jest mislim, da avtorica ločuje med podjetniki in obrtniki. Enostavno.
mitjja vilar | 27.02.2008 ob 18:22
Iz članka izhaja, da pozna avtorica zagolj "podjetnike", ki se imajo za podjetnike, obvezno v kravatah in obleki. Ne vem pa, zakaj avtorica sploh piše o rečeh, ki jih ne pozna. Izrazi kot "moški", "adrenalinski".. zelo spominjajo na članke v revijah z velikimi fotografijami, napoudranimi in nabildanimi ter depiliranimi mladci in z zelo malo pametne vsebine, kot je tudi v primeru tega članka.
Kako kratki bi bili blogi, če bi ljudje v njih pisali zgolj tisto, kar vedo.

Mitja Vilar
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat