| 

Posel in moda

Dremanje v pisarni?

Dremanje v pisarni?

14.11.2011 ob 11:45

Se še spominjate osnovnošolskih let? Vam je kdaj uspelo za nekaj minut nasloniti glavo na klop in zadremati kar med poukom? Čeprav si nas večina ni privoščila popoldanskega dremeža že od otroških let, pa nekateri znanstveniki opozarjajo, da tovrstni počitki niso blagodejni samo za šestletnike.

Po članku, objavljenem v spletnem časopisu Washingtonpost.com so znanstveniki, ki spanje preučujejo, odkrili številne prednosti dremeža, ki ga ocenjujejo ne le kot počitek, temveč kot pravo hrano za možgane.

Raziskava, ki je potekala celih 25 let pod vodstvom raziskovalcev izraelske Univerze v Haifi, je pokazala, da so krajši počitki na delovnem mestu povečali produktivnost in zmanjšali splošno godrnjavost zaposlenih.

Druge razsikave so te izsledke še podprle. Znanstveniki Harvardske univerze so dokazali, da 45 minutni dremež izboljša sposobnost opravljanja nalog, ki so povezane z uporabo spomina.

Na rezultate so se ponekod odzvali tudi delodajalci – nekatera večja podjetja so za svoje zaposlene uredila prave sobe za počitek, ali pa so jim omogočila obujati osnovnošolske spomine in dovolila zadremati kar na delovni mizi. V New Yorku pa so odprli celo spalni salon Yelo, ki svojim strankam ponuja prostor za 20 do 40 minutne dnevne počitke. Kaj pravite?

Vir: članek Take a Nap, by Kristin Edelhauser, Entrepreneur Daily

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat