| 

Moja pisarna

Poslovni prostori v Beogradu

Poslovni prostori v Beogradu

24.06.2008 ob 20:54

Večino prostorov zasedajo velike korporacije
Večino poslovnih prostorov v Beogradu zasedajo velike domače in tuje korporacije, predvsem telekomunikacije in banke. Za najem poslovnih prostorov kategorije A mora podjetje v Beogradu na mesec odšteti od 16 do 19 € za kvadratni meter. Kategorija B stane med 12 in 15 €, kategorija C pa od 9 do 12 €/m2. Moderne stavbe rastejo, prav tako je veliko povpraševanje. Najpogostejša so petletna najemna razmerja, stroški rabe prostorov pa so okoli treh evrov na kvadratni meter.

Letos 90 tisoč kvadratnih metrov
Analitiki londonskega CB Richard Ellis so predstavili podatke, po katerih so lani v Beogradu imeli okoli 350 tisoč kvadratnih metrov modernih poslovnih prostorov kategorij A in B. Največja koncentracija poslovnih novogradenj je v Novem Beogradu, kjer jih je okoli 65%. Prav tam so lani zgradili 90% poslovnih novogradenj kategorije A in 80% kategorije B. Tudi za letos napovedujejo zgraditev precej novih poslovnih stavb, in sicer naj bi po njihovih izračunih na trg prišlo okoli 90 tisoč kvadratnih metrov poslovnih prostorov na najboljših lokacijah.

Povpraševanje je stabilno
Povpraševanje po poslovnih stavbah je bilo lani precej stabilno. Slabi dve tretjini prostorov so zasedale znane velike domače in tuje korporacije, preostale zasedajo manjša in novoustanovljena podjetja. Prostore iščejo telekomunikacijska podjetja, mednarodne banke, različne mednarodne korporacije, diplomatska predstavništva in tudi različne nevladne organizacije. Praznega bo vedno manj V Beogradu je po analizah CB Richard Ellis praznih okoli devet odstotkov prostorov kategorije A, 13 odstotkov pa je nezasedenih prostorov v kategoriji B. Več v Finance, Oglasna priloga - Nepremičninski informator.

Vir: http://www.ibn.si/articles/detail/3750

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat