| 

Aktualno

Slovenski -hroščarji- na obisku v avtomobilskem muzeju v Wolfsburgu

Slovenski -hroščarji- na obisku v avtomobilskem muzeju v Wolfsburgu

19.06.2008 ob 20:00

Tudi v Sloveniji ima Volkswagnov hrošč zveste privržence: pet "hroščarjev", sodelavcev slovenskega uvoznika za vozila Volkswagen, bo ta konec tedna združilo obisk v Volkswagnovem avtomobilskem muzeju (AutoMuseum) z udeležbo na 14. mednarodnem srečanju hroščev v Wolfsburgu. V petek, 20. junija 2008 ob 13. uri jih pričakujejo v avtomobilskem muzeju.
Vsak ljubitelj in voznik hrošča mora s svojim avtomobilom vsaj enkrat v življenju romati v hroščev rojstni oz. proizvodni kraj – Wolfsburg: To velja še posebej v primeru, če dela za Volkswagen. Zamisel za izlet s tremi hrošči, letnik od 1972 do 1976, se je porodila Borisu Hermanu, servisnemu koordinatorju za znamko Volkswagen pri podjetju Porsche Slovenija.
Seveda se bo pet navdušencev na približno 1100 km dolgo pot od Ljubljane do Wolfsburga podalo s svojimi lastnimi hrošči. Pot bodo začeli v četrtek, 19. junija: iz Ljubljane se bodo preko Salzburga, Regensburga in Würzburga odpeljali do okolice Kassla, v petek, 20. junija, pa naprej do Wolfsburga. Vrhunec petkovega dne bo obisk Volkswagnovega avtomobilskega muzeja (AutoMuseum Volkswagen), kjer si bodo ogledali največjo zbirko hroščev in se srečali z Berndom Wierschem, avtorjem Hroščeve kronike (Die Käfer-Chronik), ki bo vsakemu izročil lastnoročno podpisan izvod svoje knjige.
Ob značilnih zvokih bokser motorjev se bodo nato v soboto, 21. junija, udeležili velikega srečanja hroščev ob jezeru Allersee. Samo zaradi tega srečanja so svoje popotovanje v Wolfsburg prestavili za približno teden dni. Veselijo se novih poznanstev in pogovorov s "hroščarji" iz drugih držav, seveda pa jih zanimajo tudi vozila, ki bodo na ogled.

Po razburljivem koncu tedna – in upajmo številnih lepih vtisih – se bodo v nedeljo odpravili proti domu, kjer skoraj vsakega izmed njih v garaži čaka še en hrošč. Hrošč je in ostaja prav poseben ljubiteljski avto.


Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 14 do 30 °C

Ponedeljek
od 16 do 31 °C

Torek
od 13 do 23 °C

Sreda
od 12 do 26 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat