| 

Aktualno

Z uvedbo vinjet tudi zastoji

Z uvedbo vinjet tudi zastoji

17.06.2008 ob 13:54

Na portalu prometno informacijskega centra www.promet.si je zapisano, da bo zaradi prilagajanja novemu cestninskemu sistemu na cestninskih postaja predvidoma do konca junija občasno oviran promet, možni pa so tudi zastoji.

Že v začetku preteklega tedna so izvajalci začeli z deli v sklopu prilagoditve prometne signalizacije in ostale prometne ureditve novemu, tako imenovanemu vinjetnemu sistemu cestninjenja. Dela obsega postavitev nove prometne signalizacije, talnih označb in ostale prometne opreme. Izdelani so terminski plani izvedbenih del za vsako cestninsko postajo posebej, izvedba del pa bo potekala do konca junija. Danes naj bi tako prilagodili cestninske postaje na primorski avtocesti Videž, Divača in Dane, na dolenjski Dob in na štajerski avtocesti Pesnico.

Prva faza ureditve cestninskih postaj ne predvideva gradbenih ukrepov, temveč zgolj začasne prometne preureditve s prometno signalizacijo in opremo. Preureditev platojev cestninskih postaj, torej rušenje cestninskih postaj in otokov na glavnih/sredinskih prometnih pasovih avtocest in hitrih cest ter ureditev odvodnjavanja in vozne površine v normalni avtocestni profil, je predvideno v drugi fazi, katere začetek realizacije Družba za avtoceste (Dars) načrtuje proti koncu poletja.

Pravilno razvrščanje vozil na cestninskih postajah

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Torek
od 15 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat