| 

Aktualno

Nove visoke kazni za prometne prekrškarje na Hrvaškem

Nove visoke kazni za prometne prekrškarje na Hrvaškem

16.06.2008 ob 10:17

Bliža se konec šole, bližajo se počitnice in odhod na dopust. Ker še vedno veliko Slovencev na dopust potuje na Hrvaško, naj vas opozorimo, da jutri začne na Hrvaškem veljati nov zakon varnosti v cestnem prometu. Novi zakon varnosti v cestnem prometu določuje nekoliko višjo toleranco do vsebnosti alkohola v krvi voznika, a obenem prinaša tudi precej višje kazni. A kljub temu, da je dovoljena koncentracija 0,5 promila alkohola v krvi, ta višja toleranca velja le, če voznik ne naredi drugega prekrška. V primeru, da voznik prekorači hitrost ali naredi kakšen drug prekršek, bo kaznovan tudi za vožnjo pod vplivom alkohola, ko je koncentracija višja od 0,0 promila. Kozarček vina ali piva je torej dovoljen le tistim, ki ne bodo kršili predpisov.

Sicer pa nov zakon prinaša rekordno kazen za prekoračitev hitrosti za več kot 50 kilometrov na uro – za tak prekršek bo treba plačati 15.000 kun ali nekaj več kot 2.000 evrov. Za prekoračitev za 30 kilometrov na uro je cenik hrvaške policije nekoliko popustljivejši – 1.000 kun. Za uporabo mobitela in za pozabljivost pri zapenjanju varnostnega pasu pa bo treba odšteti 500 kun – ne glede na to, ali je nepripet voznik, sovoznik ali potniki na zadnjem sedežu.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat