| 

Aktualno

Testiranje Fabie Super 2000 S

Testiranje Fabie Super 2000 S

13.06.2008 ob 21:25

Uspešni cestni preizkus nove Škode Fabie Super 2000: poleg testnih voznikov Jana Kopeckýja in Raimunda Baumschlagerja je v Avstriji za volan sedel tudi dvakratni svetovni prvak v rallyju Carlos Sainz. Volkswagnov tovarniški voznik je aprila z modelom Race Touareg zmagal na srednjeevropskem rallyju, ravno pred nekaj dnevi pa je v povsem novem Sciroccu prispeval tudi k dvojnemu razrednemu uspehu na 24-urni dirki na Nürburgringu.  Tudi Hans-Joachim Stuck, avtomotošportni reprezentant koncerna Volkswagen, je prisostvoval testnim vožnjam z novo Škodo Fabio Super 2000 in se prepričal, kako napreduje projekt.

Za Sainza to ni bila prva izkušnja s Škodo: lansko jesen je Španec v Fabii suvereno zmagal na rallyju Shalymar v bližini Madrida in takrat si je tudi zaželel, da bi enkrat lahko preizkusil Fabio v novi različici Super 2000. „Lahko rečem, da Škodo Fabio zdaj že zelo dobro poznam. V razvoju njene rally-izvedbe je bil narejen velik korak naprej,” je dejal Sainz, ki mu je zeleno luč za sodelovanje na preizkusu dal direktor avtomotošporta pri Volkswagnu Kris Nissen.
Dr. Eckhard Scholz, član Škodine uprave, pristojen za področje tehničnega razvoja, pa je dodal: „Vključitev izkušenih dirkačev, kot sta Carlos Sainz in Hans-Joachim Stuck, priča o dosledni podpori koncerna Volkswagen pri Škodinih prizadevanjih na področju avtomotošporta, hkrati pa je tudi pomembna spodbuda pri razvoju nove Fabie Super 2000.“

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


s 2000 | 14.06.2008 ob 08:24
king CARLOS is back!!
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Torek
od 15 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat