| 

Posel in moda

Mobilna pisarna v vaši torbici

Mobilna pisarna v vaši torbici

Poslovna komunikacija danes poteka predvsem s pomočjo sodobne tehnologije. Uporaba vedno bolj tehnološko izpopolnjenih mobilnih telefonov, ki so istočasno kar računalniki v malem formatu, uporaba prenosnih računalnikov in drugih podobnih pripomočkov, nam omogočajo stalen kontakt in možnost hipne komunikacije.
In ravno vse te ogromne možnosti in vsi ti pripomočki, ki jih "moramo" imeti vedno s seboj, tako na sestankih s strankami, na poslovnih potovanjih kot tudi na počitnicah, nas po drugi strani prostorsko omejujejo.
Če pogledam situacijo iz moje (ženske) perspektive, poleg ženske torbice, ki je obvezen modni dodatek in seveda prostor za hrambo nujnih drobnarij, poslovno žensko spremljajo še aktovka s poslovnimi dokumenti, torba s prenosnim računalnikom, po možnosti še dežnik in kakšen dodaten kos vrhnjega oblačila. Otovorjena do zob!

Ravno zato sem bila zelo navdušena, ko sem na letošnjem sejmu Internautike v Portoroški Marini, opazila prenosni računalnik, kakršnega sem si vedno po tihem želela. Majhen in še vedno dovolj velik, v atraktivnih (tudi letošnjih modnih) barvah, izredno zmogljiv, možnost uporabe kot mobilni telefon, dostop do spletnega medmrežja na več načinov, odvisno od možnosti priklopa oziroma povezave in kup drugih lastnosti, ki prepričajo. Govorim o prenosnem računalniku Flybook V33i.
Mene je najprej pritegnila ravno njegova velikost. Dimenzije 23,5 cm x 15,5 cm, debelina približno 3 cm, so idealne, da ga lahko dame pospravite kar v svojo žensko torbico. Torej takoj ena "torba" manj za prenašanje na vaše poslovne sestanke!
Zunanji videz je zelo eleganten in moderno obarvan. Na voljo so v črni, rdeči, srebrni in zlati barvi. Med seboj se modeli, razen po barvah, razlikujejo tudi po tehničnih specifikacijah. Vsi modeli Flybooka pa nedvomno predstavljajo odlično mobilno rešitev za vse tiste, ki ste veliko na poti in ki potrebujete hitro in kakovostno računalniško podporo.

Sama sem se odločila za Flybook V33I-QLV v rdeči mat barvi. Poleg običajne uporabe računalniških programov, mi služi tudi kot GSM aparat (ima režo za SIM kartico). Omogoča lažjo povezo s svetom preko sodobnih tehnologij EDGE, GPRS, UMTS in HSDPA, katere zagotavljajo prenos podatkov z megabitnimi hitrostmi, podprte pa so tudi s strani naših mobilnih operaterjev. Zaslon je velikosti 8,9", deluje po principu "touch screen" in je gibljiv - vrtljiv za 360º. Tipkovnica je standardna. Še njegova teža, 1230 g. Kot rečeno je izredno zmogljiv, uporaben, paše v mojo torbico, in sem na splošno z njim zelo zadovoljna. K notesniku je mogoče dodati še: DVD pekač, optično miško in drugo.

Tehnični podatki za Flybook V33i-QLV
Flybook V33i-QLV predstavlja odlično mobilno rešitev za potrebe vseh tistih, ki ste veliko mobilni ob tem pa potrebujete kakovostno rešitev. Sedaj lahko do spleta dostopate kjerkoli in kadarkoli. Odliko predstavljajo vizualna dovršenost, kvaliteta in odlična povezljivost.

Lastnosti:
- Brezžični WAN: HSDPA/UMTS/EDGE/GPRS
- Brezžični PAN: Bluetooth 1.2 z vgrajeno anteno
- Brezžični LAN: WiFi (802.11b/g) z vgrajeno anteno
- Procesor: Intel Pentium M Procesor ULV 733 1.1 GHz
- Sistemski spomin: 1 GB DDR 400 MHz (nadgradljiv na 2 GB)
- Čipovni nabor: ATI RS450
- Zaslon občutljiv na dotik: 8.9” / 16:9 wide-view Color LTPS TFT LCD (32-bit) 1024 x 600
- Ati Radeon Xpress 200 M (128MB)
- Touch Panel: LCD Overlaid Touch Panel
- Tečajast nagib zaslona: DA (ti. Clam-shell in ti. Tablet type)
- Trdi disk: 100 GB 2,5”, 5400 rpm
- BIOS in Flash: Phoenix TC BIOS
- Zunanji VGA Display: do 1800 x 1440 resolucije (32-bitne barve)
- Zunanji TV Video: NTSC / PAL
- LAN: 10/100/1000 Mbps (Gigabit LAN)
- I/O:
2x USB 2.0
2x 1394 Firewire
1x Modem V.92 (RJ-11)
1x PCMCIA Type-II reža
1x Earphone Jack
1x Mic Jack
1x Vgrajen mikrofon

- Tipkovnica: 80 tipk, standardna (podpora za večjezičnost)
- Hitri gumbi:
Gumbi miške (D/L)
Trackpoint
PAN gumb
Hot keys (na tipkovnici)

- Avdio: AC97; vgrajeni zvočniki (stereo)
- Baterija: zamenljiva Li-Ion (2400 mAh)
- Dimenzije: 235 x 155 x 31 (mm)
- Teža: 1230 g
- Operacijski sistem: Microsoft Windows XP Professional Edition
- Barva: Rdeča
- Garancija: 24 mesecev (6 mesecev baterija)

Za dodatne informacije pa se lahko obrnete na zastopnika in distributerja za Slovenijo: IZID d.o.o. Jesenice, Industrijska ulica 2a, Jesenice, tel.: +386 4 581 12 00.

Urška Č.

sorodni članki