| 

Poslovne priložnosti

Kakšnega posla se lahko lotite z manj kot 100 evri v žepu?

Kakšnega posla se lahko lotite z manj kot 100 evri v žepu?

11.06.2008 ob 08:36

Če se vam zdi, da ste zamudili prvi val t.i. »dotcom« internetnih poslov, ker v tistem trenutku niste imeli na razpolago dovolj kapitala, da bi začeli s spletnim poslom, naj vas potolažimo – ni še prepozno. V današnjem času ni potrebno biti bogat, da bi lahko postali podjetnik, saj je na voljo dovolj brezplačnih spletnih orodij in Web2 aplikacij, ki so vam lahko v pomoč.
Naslednjih nekaj internetnih poslov se lahko lotite že z 100 evri v žepu. Še bolje, delate lahko od doma, potrebovali pa boste le prenosni računalnik in pločevinko Red Bulla.
Za vzor naj vam bo ameriški podjetnik Markus Frind, ki je iz domačega fotelja vodi Plenty of Fish, online spletno stran, namenjeno zmenkom, ter mesečno zasluži več kot 900.000 $!

Spletna trgovina z oblačili
Začetni stroški: od 5 € na majico
Podrobnosti: Izmislite si navihane slogane in prodajajte tako opremljene majice preko spleta. Izdelovalci majic, kot npr. CafePress, ki svoje izdelke prav tako ponujajo preko spleta, nimajo omejene minimalne količine naročila. Če medtem ugotovite, da ste naslednik Van Gogha, se poskusite v Threadless spletnem tekmovanju za najboljši dizajn, morda osvojite nagrado v višini 2000 $ - in seveda spletno slavo!

Obdelava fotografij
Začetni stroški: okrog 100 € za programsko opremo, namenjeno obdelavi fotografij (kot npr. Adobe Photoshop Elements)
Podrobnosti: Poskrbite za odstranjevanje rdečih oči ali nezaželjenih tujcev na fotografijah, ali pa poživite stare fotografije – programi s svojimi čarobnimi orodji naredijo takšne popravke z lahkoto. Začnite s svojimi prijatelji in družino, pa se bo dobra beseda hitro razširila.

Pišite blog
Začetni stroški: jih ni, ali pa znašajo okrog 19 €$ za lastno domeno in 7,50 € za mesečno gostovanje
Podrobnosti: Izberite takšno nišo, do katere čutite neko strast, ter pišite o tej temi vsak dan. Zaslužek vam bo prineslo prikazovanje Googlovih ali Yahoojevih oglasov. Nekateri ponudniki vam gostovanja ne bodo zaračunali, vendar to verjetno pomeni, da nimate lastne domene. Priporočamo, da si za bolj profesionalen vtis zakupite lastno domeno.

Tudi eBay je posel
Začetni stroški: dobrih 100 €, kolikor stane povprečen digitalni fotoaparat
Podrobnosti: Kup šare in navlake v garaži je morda za nekoga pravi zaklad. Vzemite vse uporabne reči iz škatle, jih fotografirajte in vnesite na eBay. To spletno mesto licitacij vsak dan obišče več kot 2 milijona ljudi, ki v povprečju tam preživijo debeli dve uri! Prav tako je v zadnjem času donosen posel postala preprodaja na eBayu ugodno kupljenih izdelkov.

Spletno oblikovanje
Začetni stroški: okrog 100 € za programsko opremo za spletno oblikovanje kot je npr. Microsoft Frontpage
Podrobnosti: Vsako podjetje mora bit danes prisotno tudi na spletu. Čeprav na spletu obstaja cela vrsta prednastavljenih oblik – template-ov, pa večina kupcev išče nekaj bolj prvovrstnega in originalnega. Že za preprosto spletno predstavitev prodajalne s sosednje ulice lahko zaslužite tudi od 400 do 800 €. Vse stranke, ki že imajo izdelano spletno mesto, pa vedno potrebujejo nekoga, da ga ohranja ažurnega in zanimivega.

Podcast
Začetni stroški: 30 € za mikrofon
Podrobnosti: Svojega mnenja nikakor ne morete obdržati zase? Potem ga lahko posnamete in začnete predvajati tudi drugim preko podcasta. Če bo vaš podcast poslušalo dovolj veliko število ljudi, se lahko povežete z oglaševalci in tako zaslužite kar lep kupček denarja.
(Kaj je podcast? Gre za avdio in video vsebine, ki jih avtorji objavljajo na internetu. Uporabnik jih lahko samodejno naloži na svoj računalnik. Primer sta Google Reader in iTunes, v Sloveniji pa imajo podcaste spletna mesta tradicionalnih medijev in druga spletna mesta.)

Videoposnetki
Začetni stroški: če si videokamero lahko sposodite, so zanemarljivi
Podrobnosti: Snemajte sebe, prijatelje, neznance, delajte smešne video posnetke ter jih objavite na spletu. Nekatere spletne strani, kot npr. Revver, bodo z vami delile 50 % prihodka. Ljudje, ki so ustvarili oglase za Mentos in Dietno Coca Colo so s svojimi videi zaslužili več kot 30.000 $. Če pa svoj video naložite še na Youtube, lahko dosežete spletno slavo kot Judson Laipply (število ogledov pove vse!).

Affiliate tržnik
Začetni stroški: Jih ni.
Podrobnosti: Pridružite se affiliate partnerskemu programu, ki jih tudi v Sloveniji že ponujajo razna podjetja (eden bolj znanih v tujini je Amazon Affiliates). Zaslužite provizijo vsakič, ko nekdo preko vas izvrši naročilo oziroma nakup. Različni programi ponujajo različne provizije, zato malo raziščite, kateri je najugodnejši za vas.
(Kaj je affiliate program? Poslovni dogovor med spletnim trgovcem (podjetjem, ki na internetu prodaja izdelke) in drugimi neodvisnimi lastniki spletnih strani (partnerji), s katerim slednji promovirajo ponudbo prvega ter so za to nagrajeni s provizijo. Primer: partner na svoji spletni strani oglašuje izdelke spletnega trgovca ter tako »pošilja« obiskovalce na spletno stran trgovca. Vsakič, ko obiskovalec opravi nakup na spletni strani trgovca, je partner nagrajen s provizijo od ustvarjene prodaje.)

Prodajajte svoje storitve
Začetni stroški: Nič višji, kot jih imate že sedaj
Podrobnosti: Ni pomembno če ste fotograf, pravni svetovalec, nepremičninski posrednik inštruktor ali karkoli vmes, zaslužite lahko, če svoje storitve prodajate preko spleta. To je tudi najlažji način povečanja prometa in tržnega deleža. Začnete lahko z objavo brezplačnega oglasa o svojih storitvah na enem od brezplačnih spletnih mest (v tujini zelo poznan je Craigslist, ki ima kar 14 milijonov obiskovalcev mesečno).

Vir: 10 Internet Businesses You Can Start with as Little as $100, by Terry Ng, www.kineda.com

sorodni članki


Komentarji: 8 

Dodajte komentar


tone14 | 12.12.2016 ob 08:35
Lahko izdam skrivnost, ki se je pri meni obnesla. Izdelal sem sistem za igranje rulete, vendar z zelo niskimi zneski. Se pravi gre bolj za garanje, kar pomeni veliko biti na ruleti z vložkom 35€ + bonus skupaj 100€. Ker sem izdelal tudi simulacijo sem ugotovil, da bom in tudi sem v plusu. Več na mail: tonetomle@gmail.com
ata | 20.12.2013 ob 12:50
sam še 3 moraš prpelat. pa ni piramida... :)
Jože | 20.12.2013 ob 11:49
Imam posel,ki ne stane nič
poši na mail
jpos.po51@gmail.com
SandiB | 03.02.2013 ob 10:37
LP..
ze neki casa brskam internet za to magicno poslovno priloznost ....
kot je komentiral poslovnap...si mres bit motiviran za se neki novega naucit kaj ki mores za vse placat ...
ali par dni nazaj sem nasu kje se lahko zacnes bol resno ucit oz oz pspoznavas to Affiliate sceno bol podrobno in to tudi ZASTONJ ....
vec o temu :
https://my.wealthyaffiliate.com/sandib/a_aid/4fd3613b
Poslovnapriloznost.s | 03.12.2010 ob 13:55
Uspejo tisti, ki si dovolj prizadevajo in imajo dovolj motivacije... Dobro je če znaš vsaj pravilno pisat... hehe kajneda "asd"
Vsekakor je veliko lažje in bolj donosno, kot npr. kopanje jarkov... No ja za kopanje jarkov pa ne rabiš kakšne posebne izobrazbe... Zakaj pa potem tega ne počnejo vsi? lol
Nobena stvar ni taka, da bi jo potem kar vsi delali in nihče ne bi več hodil v službo... Vedno ostanejo ljudje, ki se jim takih stvari ne da počet...

http://www.poslovnapriloznost.si
martina | 05.02.2009 ob 00:01
želela bi zaslužiti preko interneta, toda ne vem kako začeti. Ali mi lahko pomagate z nasvetom. Izdelujem unikatne kravate z kristali Swarovski in bi jih želela prodati v tujino, toda ne vem kako? Pošljite mi odgovor prosim na moj email: branko.zbil@amis.net
asd | 01.10.2008 ob 11:50
če bi blo to klo lahko pol noben več hodu v službo ampak bi vsi mel s.p. al d.o.o.
ata | 11.06.2008 ob 11:26
no evo, pa nej špe kdo reče, da nima denarja za biznis.)
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od -1 do 1 °C

Petek
od -1 do 3 °C

Sobota
od 0 do 3 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat