| 

Aktualno

Vas mika križarjenje?

Vas mika križarjenje?

12.06.2008 ob 16:48

Če si želite svoje počitnice enkrat preživeti na križarjenju po svetovnih morjih, z vsem udobjem velikih križark, pa vseeno ne bi ves dan poležavali na terasi in srkali koktejla (no, par dni bi že šlo), boste morali kar pošteno pregledati široko ponudbo ladij križark, različnih programov potovanj ter seveda nivo udobja in primeren termin. V pomoč naj vam bo izbor Gold List 2008 bralcev revije Condé Nast Traveler, ki so ocenjevali najboljše ponudnike križarjenj.

 Abercrombie & Kent
Če se odločite za križarjenje vzdolž reke Nil z eno rečnih križark, je to zagotovo najbolj udoben način za ogled Egipta. Urniki so sicer sestavljeni tako, da boste za ogled znamenitosti morali precej zgodaj vstajati, vendar pa jih zaradi izredno ustrežljivega osebja in privatnih vodičev ne gre zamuditi. Vse kabine na Sun Boat IV so bile v lanskem letu prenovljene.

 Celebrity Cruises
Sobe flote, ki vključuje devet ladij križark, so opremljene s 24-urno postrežbo, ki vam vse obroke lahko dostavi naravnost v kabino in vam celo pomaga pri pakiranju. Ladje potujejo po vseh sedmih morjih, Celebrity Xpedition vas popelje na Galapaške otoke, Constellation pa v Kanado. Poskrbljeno je tudi za otroke z aktivnostmi, kot je bazenska olimpijada, turnirji v košarki ipd. Najnovejši destinaciji sta Nova Zelandija in Avstralija.

 Crystal Cruises
Linija križark z razglednimi ploščadmi, kjer razgleda ne ovirajo rešilni čolni (ti so nižje ob straneh), potuje na različne konce sveta: Mehiško riviero, jugovzhodno Azijo, Avstralijo in celo Antarktiko. Na križarjenju si lahko privoščite celo podvodno hranjenje morskih psov na otoku St. Martin ter pohod v deževni gozd Bornea.

 Disney Cruise Line
Sobe v lesu in ploščicah z navtično temo so vse v odličnem stanju. Vsi javni prostori so seveda opremljeni v stilu Disneya. Predvsem odlična družinska izbira, kjer lahko na Disneyevem zasebnem otoku hranite in božate skate. Bazeni so opremljeni z jumbo zasloni, če si zaželite gledati film kar med plavanjem, za animacijo pa skrbijo Disenyevi junaki.

 Grand Circle Small Ship Cruises
Križarke, ki plujejo po Evropi, Afriki in Južni Ameriki ponujajo tudi kratke avanture na kopnem, kot je jahanje kamel do egipčanskega samostana. Meniji so prilagojeni destinaciji, na križarjenju po ruskih morjih vam bo izredno skrbna posadka npr. postregla z rusko jedjo rassolnik.
 Holland America Line

Podjetje s trinajstimi križarkami vas poipelje na skoraj vseh konce sveta, križarjenja pa lahko trajajo od enega dne do 117-dnevnega popotovanja po vseh sedmih kontinentih. Ekskurzije na kopnem vključujejo obisk Tasmanske tovarne čokolade ali vožnjo s hitrim čolnom po finskem arhipelagu.

 Linblad Expeditions
Čeprav na njih ni nič ekstravagantnega, pa potovanja na Galapaške otoke, v Patagonijo ali na Hrvaško obalo delujejo poživljajoče na duha, ter vas pripravijo na avanture. Na poti si lahko ogledate (ali se jih celo dotaknete) kite ali plavate z morskimi levi. Linblad del prihodkov nameni skupinam za ohranitev življenjskih vrst.

 Oceania Cruises
Manjše ladje, ki so bile nedavno popolnoma prenovljene, potujejo med vzhodno Evropo, jugovzhodno Azijo in južno Ameriko. Priporočljivo je rezervirati boljše sobe, s sobno postrežbo in tikovo teraso. Za večerjo lahko izbirate med italijanskim obrokom s sedmimi hodi, do morske hrane. Nasploh je izbira in kakovost hrane na teh ladjah med boljšimi.

 Seabourn Cruise Line
Na krovu treh križark lahko potujete v Malezijo, na Martinique in v Črno Goro, z ladje lahko skočite naravnost v morje zahvaljujoč bazenom na zadnji strani vsake ladje. Na postanku v Cannesu vas na primer naučijo izdelati lastno dišavo. Kuharji pa vam pripravijo vse kar si zaželite, če jih le obvestite 24 ur prej.

 Seadream Yacht Club
Elegantno sproščena atmosfera je značilna za dve manjši ladji te flote, v kabinah vas čaka oprema v mornarsko modrh tonih in masažne tuš kabine. Na krovu lahko vadite golf udarce, se sproščate na ležalnikih ali si ogledate film. Za vas poskrbijo tudi z jogo, tai-čijem, tajsko masažo in nego obraza.

Uniworld Grand River Cruises
Obnovljene ladje s pridihom zgodovine – zlate oblazinjene zofe z usnjenimi poudarki, aromaterapevtske kopalnice potujejo po rečnih strugah Evrope, Kitajske in Egipta, letos tudi po Črnem morju. Na kopnem si lahko privoščite sprejem s koktajli ali kozarec šampanjca v dunajski Operi. Osebje za domačnost poskrbi s kuhanim vinom, vročo čokolado in toplimi brisačami ob povratku na ladjo.

 Viking River Cruises
Križarjenja po rekah vzdolž vseh zgodovinskih točk daje potovanjem po rekah Rusije, Ukrajine, Kitajske in Evrope magičen pridih. Namen križarjenj niso popolne plaže in modro morje, temveč imajo neko globljo noto. Kabine so opremljene v skandinavskem slogu, celo nekoliko špartansko. Izbor hrane je odvisen od kraja potovanja, med kopenskimi ekskurzijami po so vam na voljo slušalke, s pomočjo katerih boste s katerekoli oddaljenosti slišali vodiča.

 Windstar Cruises
Nedavno prenovljene ladje z značilnimi belimi jadri, vas popeljejo po Evropi in obeh Amerikah. Kabine imajo tikova tla, marmornate pulte, L'Occitane kopalnice in celo Bose zvočniki za vaš iPod, tiste na mostu imajo celo lasten masažni bazen. V letošnjem letu začenjajo tudi s križarjenji po hrvaški obali.

   Silversea
Križarke imajo postojanke v več kot 100 državah med drugim na Srednjem vzhodu, južnem Pacifiku in Baltskem morju. Kabine so opremljene v mehkem usnju, z jedkanim steklom, marmornimi poudarki ter pohištvom v stilu Art-Deco. Obroki so prilagojeni državam, po katerih potujete, ne gre  zanemariti dobro izbrane ponudbe vin. Med kopenskimi atrakcijami naj poudarimo vožnjo z Migom ali izlet s slednimi psi po prostranstvih Aljaske.


Vir in foto: Condé Nast Traveler Gold List 2008, The Best Places to Stay in the World, Selected by Readers of Condé Nast Traveler

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 11 do 25 °C

Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 14 do 21 °C

Petek
od 14 do 19 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat