| 

Uporabne informacije

Cena računovodskih storitev v računovodskih servisih

Cena računovodskih storitev v računovodskih servisih

V zadnjih letih je v Ljubljani in okolici računovodstvo postalo zelo razširjena dejavnost. Računovodski servisi se odpirajo in zapirajo. Prav tako se ponudba storitev vse bolj dopolnjuje. Računovodje so profesionalni in se oglasijo tudi v vašem podjetju. Računovodski servis pa vam opravi še marsikaj drugega kot samo obračun plač in DDV-ja. Nekateri servisi vam prevzamejo skoraj vso administracijo, fakturiranje, plačilni promet, Izterjavo, sestavo in pripravo dopisov, urejanje dokumentacije za kredite, leasinge, zavarovanja, arhiviranje, urejanje dokumentov,... Še ne dolgo nazaj je računovodstvo pomenilo obrtniško delo za gospo ali gospoda v srednjih letih, ki je svoje stranke pridobival-a samo po vezah in preko referenc. Zelo pogosto se je zgodilo, da zaradi preobsežnega dela novih strank enostavno niso sprejeli. Danes je zgodba popolnoma drugačna. Računovodstva se ne lotevajo več samo računovodje, pač pa tudi podjetniki, ki se strankam želijo približati s profesionalnim pristopom s ceno storitve ter z razširjeno in kvalitetno ponudbo. Računovodski servis je postal vse prej kot suhoparno prelaganje fasciklov in listanje uradnega lista, postal je pravi biznis! Skrbno pripravljene oglaševalske kampanje, preučevanje potencialnih strank, kalkulacije doprinosa delovnega mesta, dodana vrednost strankam, projekcija širitve,... Vse to je računovodske storitve naredilo dobre in cenovno dostopne. Še se spominjam, ko smo pred devetimi leti odprli prvo podjetje in smo po "vezah" dobili računovodski servis, ki nas je vzel pod streho, ker se pač "poznamo". Dvakrat sem premislil, preden sem jih poklica in jih zmotil pri delu. Pa še klic se je začel z opravičevanjem, ker motim. Cena se je gibala med 1000 in 1300 takratnimi markami mesečno. Podjetje z enako dejavnostjo in precej večjim obsegom dela, deluje še danes. Vrednost vodenja knjig na računovodskem trgu pa se za to podjetje giblje  med  200 in  300 eur mesečno.  Preverili smo  kolikšne so cene (mesečni pavšal)  za  storitveno  podjetje  ( d.o.o. ), ki ima:

4 redno zaposlene, cca. 50 prejetih faktur mesečno in 50 izdanih. Občasno je potrebno obračunati tudi najemnino fizični osebi, obračunati potne naloge, mesečno obračunati DDV.

Zmagovalec je računovodski servis, kjer so nam že v štartu povedali, da strank, ki niso pripravljene plačati mesečnega pavšala vsaj v višini 500 eur sploh ne sprejemajo. Informativna ustna ponudba je znašala med 700 in 900 eur mesečno. V drugih servisih pa se cene za navedeni obseg gibajo:

cene so brez ddv

računovodski servis A: 500 eur
računovodski servis B: 475 eur
računovodski servis C: 400 eur
računovodski servis D: 200 eur

Zaključni račun je bil v vseh ponudbah vključen v ceno!
 

                   Preverite ceno računovodskih storitev!

Seveda, nekateri kot argument za višji znesek povedo, da imate v ceni pavšala tudi davčno svetovanje. Naj razčistimo, da davčno svetovanje pomeni nasvet od človeka, ki ima licenco davčnega svetovalca. In kolikokrat ste potrebovali davčni nasvet ali mnenje, ki ga samostojni računovodja ne bi vedel skoraj iz glave ali pa vsaj po polurnem brskanju po zakonodaji!? Slaba in draga dodana vrednost za povprečnega podjetnika, ki se ukvarja z vsakdanjimi težavami na trgu in znotraj podjetja.
Torej, če mislite, da računovodske storitve plačujete predrago, pot pod noge! Konkurenca in ponudba je velika, storitev pa je v dobi računalništva in interneta težko slaba.

sorodni članki