| 

Aktualno

Audi ima pet zvezdic!

Audi ima pet zvezdic!

03.06.2008 ob 13:10

Mednarodna organizacija za presojo varnosti novih vozil Euro NCAP je novi Audi A4 testirala glede pasivne varnosti v primeru trčenja in mu dodelila najvišjo možno oceno – pet zvezdic. Ocene, ki jih je prejel za zaščito odraslih potnikov v primeru čelnega in bočnega trčenja ter ocene za varnost otrok in pešcev, so novi Audi A4 razvrstile med najvarnejša vozila v njegovi kategoriji.

Pri preizkusih z Audijem A4 so za voznika in sovoznika tako pri čelnem kot tudi pri bočnem trčenju izmerili vrednosti, ki so vozilu prinesla najvišjo možno oceno – pet zvezdic. V novem Audiju A4 je dobro poskrbljeno tudi za varnost otrok, saj je na testiranju dosegel štiri zvezdice, kar prav tako predstavlja visoko stopnjo varnosti.

Pri Audiju pa veliko pozornost posvečajo tudi varnosti peščev in kolesarjev. Za posebej prilagojeni sprednji del vozila, ki v primeru trčenja ublaži udarce, je Audi v okviru testiranja Euro NCAP prejel dve od štirih možnih zvezdic.

Največji pomen daje Audi zagotavljanju aktivne varnosti za preprečevanje nezgod. Med prednostnimi nalogami pri razvoju novega Audija A4 je bil tako zmogljivi serijski zavorni sistem s funkcijo ESP in z zavorno asistenco. S tem je Audi A4 na neodvisnih primerjalnih testih dosegel izjemne rezultate. Kot dodatna oprema pa je na voljo še veliko sistemov za pomoč vozniku, ki so bili doslej na voljo le v vozilih višjega avtomobilskega razreda. To je npr. tempomat z radarskim senzorjem in funkcijo zaviranja Audi braking guard, ki voznika z več stopnjami aktivno opozarja, da se približuje spredaj vozečemu vozilu in da obstaja nevarnost trčenja. Takšna sistema sta tudi asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu Audi lane assist in asistenca za menjavo voznega pasu Audi side assist.

Vir: Porsche Slovenija

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 6 do 10 °C

Ponedeljek
od 5 do 10 °C

Torek
od 6 do 14 °C

Sreda
od 4 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat