| 

Aktualno

Nova Seat Ibiza prejela 5 zvezdic

Nova Seat Ibiza prejela 5 zvezdic

31.05.2008 ob 20:05

Nova SEAT Ibiza je z odliko opravila najstrožja poskusna trčenja organizacije Euro NCAP – prejela je 5 zvezdic za zaščito potnikov, 4 zvezdice za zaščito otrok in 3 zvezdice za zaščito peščev. S takšnimi rezultati, ki so bili uradno objavljeni danes, se ta španski model uvršča na priviligiran položaj enega najvarnejših vozil v svojem segmentu.

Za testiranje so izbrali SEAT Ibizo 1.4 16V (63 kW/85 KM) Reference. Ker se obseg opreme od države do države razlikuje, pri Euro NCAP izberejo vozilo z minimalno serijsko varnostno opremo.

Oprema izbrane nove SEAT Ibiza vključuje voznikovo in sovoznikovo čelno zračno blazino, kombinirano zračno blazino za glavo in prsni koš, ABS, TCS + zavorno asistenco, sprednja varnostna pasova z omejevalnikoma zatezne sile, tritočkovne zadnje varnostne pasove, kontrolno lučko in zvočni opozorilnik za nepripet varnostni pas ter pritrdišča Isofix na zunanjih zadnjih sedežih.

Zaščita potnikov: 5 zvezdic, najboljša možna ocena

Z novo SEAT Ibizo so opravili tri različna poskusna trčenja – čelno in bočno trčenje ter trčenje v drog. Rezultat: najvišja možna ocena 5 zvezdic.

Ibiza 2008 je za varnost ob čelnem trčenju prejela 14 od 16 možnih točk, za varnost ob bočnem trčenju vseh 18 možnih točk in za varnost ob trčenju v drog 2 od 2 možnih točk.

To je skupno kar 34 točk, kar pomeni, da je nova SEAT Ibiza na lestvici Euro NCAP osvojila najvišjo možno oceno za varnost potnikov – 5 zvezdic.


Varnost otrok: 4 zvezdice

Inženirji v SEAT-ovem tehničnem centru so se še posebej potrudili za varnosti najmlajših, kar potrjujejo odlični rezultati preverjanja zaščite otrok. Nova Ibiza je v tej kategoriji dosegla 38 točk.

Zunanja zadnja sedeža sta namreč opremljena s pritrdišči Isofix, ki omogočajo enostavno namestitev otroškega sedeža, na voljo pa je tudi dodatno pritrdišče Top Tether – s 4 zvezdicami za varnost otrok se nova SEAT Ibiza tudi v tem pogledu uvršča med najvarnejša vozila.


Zaščita peščev: 3 zvezdice

Pri razvoju nove SEAT Ibize so posebno pozornost namenili tudi zaščiti peščev. Dosledno so izpopolnili dva kritična sestavna dela vozila – pokrov motornega prostora z obrobnimi deli in odbijač. Na testu Euro NCAP so preverili, kako se te komponente obnesejo ob trčenju.

Nova SEAT Ibiza je dosegla odličen rezultat – 19 točk in si prislužila 3 zvezdice, z vidika varnosti pa je bila najbolje ocenjena tudi zasnova odbijača.

Z odličnim uspehom na testih Euro NCAP je nova SEAT Ibiza naredila velik kvalitativni korak naprej. Zahvaljujoč svoji napredni tehnologiji se potrjeno uvršča med najvarnejša vozila v svojem segmentu.

Pri SEAT-u dosledno prispevajo k izboljšanju varnosti v prometu, zato svoja vozila opremljajo z najsodobnejšo tehnologijo, prizadevajo pa si tudi zmanjšati število prometnih nesreč. Več kot 2 milijona prevoženih kilometrov v sklopu vzdržljivostnih testov je dokaz, da ima varnost pri novi Ibizi še kako pomembno vlogo.

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 0 do 3 °C

Ponedeljek
od -3 do 4 °C

Torek
od -3 do 2 °C

Sreda
od -2 do 2 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat