| 

Posel in moda

Preveč seksi za v službo?

Preveč seksi za v službo?

03.06.2008 ob 11:30

Poslovno oblačenje zahteva nekatere smernice in limite kar se tiče preveč drznega, preveč razkrivajočega in izzivalnega. Zlasti to velja za ženske, ki lahko zaradi premajhnega ali pretesnega kosa oblačila s svojimi telesnimi čari, povzročijo visok krvni pritisk pri moških kolegih. Le-ti popolnoma pozabijo na strokovne sposobnosti kolegice in se osredotočijo na vse prej kot na delo.

Se rade oblačite v poslovnem stilu, vsako jutro skrbno izbirate kose oblačil in kombinacije dneva? Ali ste pristašice bolj provokativnega stila? Z nežnim pridihom aktualne mode vedno znova popestrite svoj kostim? Vsaka ima rada svoj stil. Kateri stil pa je preveč seksi, preveč drzen za priložnost kot je služba? Poglejmo si nekaj "stilističnih" presežkov po telesnih delih, ki si jih ne bi smele privoščiti na delovnem mestu.

Dekolte

Zagotovljeno nihče ne posluša vaših brilijatnih zamisli, ko vsa publika strmi v predel, ki ga tako ponosno razkazujete in ki kriči: "Poglej tole, poglej tole ..." Problem je tudi v lokaciji. Ker so vaše prsi tako blizu vašega obraza, praktično v istem vidnem polju vašega sogovornika, odvračajo pozornost iz vaših oči, kamor bi sicer sogovornik moral gledati med vajinim pogovorom. Zapomnite si še nekaj, niso samo moški tisti, ki pogledujejo v vaš dekolte, tudi ženske imajo "oči" in nikoli niso tako navdušene nad videnim kot moški. Pod globoko izrezanimi bluzami, puloverji, jopicami, vedno oblecite majčko ali top z manj globokim izrezom. Še vedno bo vaš izgled dovolj izzivalen, obenem provokativen in ne pornografski.

Noge

Noge so predel telesa, ki so najbolj varen in vpliven del telesa, ki lahko s pravo mero odkritosti deluje seksipilno. Večina žensk je še kar zadovoljnih s svojimi meči, zato razkritje le-teh ni problem (za razliko od stegen in zadnjice). Vendar dolžina krila še vedno ne sme biti krajša od 2,5 do max 5 cm nad kolenom. Če pogled na vaša kolena ni "najlepši", potem si raje umislite krilo, ki sega tik pod koleni. V kolikor pa se v teh vročih dneh nikakor ne morete upreti svoji najljubši poletni "babydoll" oblekici, ki sega komaj do sredine vaših stegen, zraven obujte čevlje z nižjo peto, morda balerinke.

Stopala

Čevlji so prava umetnost. Izbrati pravi par čevljev je prvi korak, drugi je ocena primernosti za priložnost in tretji dejavnik ste ve, drage dame. Odprti čevlji zahtevajo skrbno urejena stopala in nohte. Nošnja previsokih pet, v katerih stalno lovite ravnotežje z napol pokrčenimi koleni, izgleda smešno in prav nič privlačno. Zvok udarjanja bosih nog v prevelikih čevljih ali poletnih natikačih, je zelo moteč. Ne obujte vsakih čevljev za vsako ceno, precenite svoj stil, svoje sposobnosti nošenja zelo visokih pet, in obdržite pokončno držo telesa. In zapolnite si, da se seksipilnost skriva v detajlih (in ne nujno v vrtoglavo visokih petah).

Glava

Glava ni samo za okras in "podlaga" za make-up in tone nakita! Največje in najbolj seksi premoženje, ki ga nikoli ne smete pustiti doma so: pamet, bistrost, šarm, inteligenca in vedoželjnost. Vse ostalo je za okras!

Urška Č.

Povzeto po www.msn.com - Ask Nicole: What's Too Sexy for the Office?, By Nicole Williams

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat