| 

Aktualno

Pet zvezdic Euro NCAP za novi Superb

Pet zvezdic Euro NCAP za novi Superb

29.05.2008 ob 09:26

Na neodvisnih poskusnih trčenjih Euro NCAP je novi Superb prejel najvišjo možno oceno – pet zvezdic. Veliko zaslug za ta odlični rezultat ima tudi zračna blazina za koleno. Mednarodna organizacija za presojo varnosti novih vozil Euro NCAP je v komentarju k oceni med drugim izpostavila visoko stopnjo zaščite za kolena in stegna potnikov.

Škodin Superb je najvišjo možno oceno prejel tudi pri simulaciji bočnega trčenja in trčenja v drog. Skupaj je tako zbral 35 točk za zaščito odraslih potnikov in 40 točk za zaščito otrok. Na visoki ravni je tudi varnost pešcev v primeru trčenja z vozilom.

"Novi Superb smo razvili ob upoštevanju čim večje varnosti potnikov. Veseli me, da so rezultati poskusnih trčenj neodvisne organizacije Euro NCAP potrdili naša prizadevanja. Razvili smo vozilo, ki ga ne odlikujeta le funkcionalnost in udobje, temveč tudi varnost, ki je za potnike temeljnega pomena," je povedal dr. Eckhard Scholz, član uprave družbe Škoda Auto in odgovorni za tehnični razvoj.

V novi Škodi Superb je na voljo do devet zračnih blazin ter še drugi elementi za maksimalno varnost, kot npr.: nova generacija karoserije z bolj togo konstrukcijo, sistem prilagodljivih žarometov in pa sprednja sedeža, ki v primeru naleta od zadaj potnikom nudita boljšo zaščito v predelu vratnih vretenc.


Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 14 do 30 °C

Petek
od 16 do 33 °C

Sobota
od 17 do 28 °C

Nedelja
od 14 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat