| 

Poslovne priložnosti

Koliko bi odšteli za kavo v mestnem jedru Ljubljane

Koliko bi odšteli za kavo v mestnem jedru Ljubljane

02.08.2007 ob 13:04

Pitje kave je obred, navada, čas za sprostitev, priložnost za pogovor. Pitje kave v poletnih mesecih v stari Ljubljani pa je poleg vsega še prijetno doživetje.
Vendar glede na današnje cene kave v lokalih in kavarnah v mestnem jedru velja premisliti kje boste spili kavo!? Doma, v pisarni ali v lokalih izven mestnega jedra!? Cene kave in osvežilnih pijač so namreč v zadnjih mesecih povsod v gostinskih lokalih skokovito narasle, še posebej pa v lokalih v mestnem jedru.
Cena kave pa je odvisno tudi od lokacije, kjer se lokal nahaja. Na zelo atraktivni in priljubljeni lokaciji na Tromostovju na Prešernovem trgu je kavarna, ki jo ima v najemu podjetje Seam. Tja se na kavo odpravite s polno denarnico. Cene so namreč kar za tretjino višje kot pri drugih ponudnikih gostinskih storitev. Visoke cene pri Seamu nekateri povezujejo z dejstvom, da so za petletni najem prestižne lokacije na Prešernovem trgu Mestni občini Ljubljana odšteli kar dober milijon evrov.
Cene napitkov pa so po navedbah vira sledeče: za espresso boste tako odšteli 1,40 €, za kavo 1,70 €, kava s smetano pa je še za 0,10 € dražja. V vročih dneh se prileže tudi osvežitev z ledeno kavo, vendar je vredno premisleka, ali bi zanjo odšteli 4,50 €. Prav tako so dragi tudi drugi osvežilni napitki.
Vsekakor sta pomembna lokacija in ambient tudi za pitje kave. Očitno se zato pri podjetju Seam ne bojijo konkurence, ki je v tem delu mesta še posebej pestra. Namreč Tromostovje je magnet predvsem za turiste, pa tudi za tiste Ljubljančane, ki jim lokacija odtehta prazno denarnico.

Vir: Informacijska borza nepremičnin

Urška Č.

sorodni članki

Torek
od -3 do 4 °C

Sreda
od -5 do 2 °C

Četrtek
od -4 do 3 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat