| 

Aktualno

PRVA i  - Nova informacijska storitev Urada RS za intelektualno lastnino

PRVA i - Nova informacijska storitev Urada RS za intelektualno lastnino

29.05.2008 ob 08:21

• Ali je vaše podjetje inovativno?
• Imate dobre, inovativne zamisli in tržno zanimive proizvode?
• Veste, da so vaši izdelki dobri (tako dobri, da so zanimivi tudi za konkurenco), vendar se z intelektualno lastnino še niste srečali?
• Želite odkriti, kaj vse v okviru vašega podjetja lahko zavarujete kot intelektualno lastnino in kakšne prednosti vam to lahko prinese?

Če ste na vsa vprašanja odgovorili z DA, potem izrabite priložnost, ki vam jo ponuja Urad RS za intelektualno lastnino.

V sodelovanju z Evropsko patentno organizacijo je urad v letošnjem letu začel izvajati projekt PRVAi - Prva informacija o intelektualni lastnini (s poudarkom na industrijski lastnini), ki je namenjena inovativnim malim in srednjim podjetjem brez izkušenj na tem področju.

Zakaj nova storitev?

V današnjem času, ki ga zaznamujeta vse bolj dinamična tržna konkurenca in globalizacija, postaja intelektualna lastnina ključen element razvoja. Mala in srednja podjetja so inovativna, vendar svojega znanja pogosto ne varujejo in lahko posledično hitro izgubijo potencialno prednost na trgu, saj konkurenti nemalokrat brez posledic prevzemajo njihovo znanje. Z novo storitvijo želi Urad RS za intelektualno lastnino skupaj z vami poiskati možnosti in načine zavarovanja vašega znanja s pravicami intelektualne lastnine.

Z obiskom njihovega strokovnjaka in pogovorom s predstavnikom vodstva, ki dobro pozna podjetje in njegovo razvojno vizijo, bo slednje pridobilo nova ali dodatna znanja o tem, kako lahko pravilen odnos do intelektualne lastnine izboljša vaš poslovni rezultat in vam zagotovi prednost pred konkurenco.

Po razgovoru vam bodo na podlagi vaših informacij in našega znanja izdelali poročilo, kjer bodo poleg ugotovljenega trenutnega stanja glede intelektualne lastnine vašega podjetja navedena tudi konkretna priporočila o možnostih za njeno varstvo. Poročilo vam bodo pri naslednjem obisku na kratko predstavili in vam odgovorili na morebitna vprašanja.

V začetnem obdobju je storitev brezplačna. Od vas zahteva le nekaj časa. Investirajte v ta čas! Pridobljene nove informacije in novo znanje lahko pomenita prednost pred konkurenco.

Vir in informacije: www.uil-sipo.si, Kontaktni osebi: Tatjana Jeršan, E-mail: tatjana.jersan@uil-sipo.si in Jovan Malešević, E-mail: jovan.malesevic@uil-sipo.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 19 do 29 °C

Četrtek
od 19 do 30 °C

Petek
od 18 do 28 °C

Sobota
od 18 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat