| 

Poslovne priložnosti

Zavajajoče oglaševanje Central European Trade Register - opozorilo podjetjem

Zavajajoče oglaševanje Central European Trade Register - opozorilo podjetjem

28.05.2008 ob 08:16

V zadnjem času nekatera podjetja prejemajo ponudbe oz. naročilnice za "brezplačen" vpis v poslovne imenike, kasneje pa se izkaže, da je za vpis potrebno plačati. Plačilo je običajno omenjeno v drobnem tisku, zato je priporočljivo prebrati celotno besedilo ponudbe oz. naročilnice. Že v letu 2004 smo na Izvoznem oknu opozarjali na zavajajoče ponudbe s strani poslovnega imenika European City Guide, tokrat gre za podoben koncept, le da je ime poslovnega imenika spremenjeno; in sicer gre za Central European Trade Register.

Podjetje pošilja ponudbe za oglaševanje v poslovnem imeniku Central European Trade Register, objava podatkov naj bi bila navidezno brezplačna. Po podpisu obrazca pa se podjetje zaveže za plačilo 890 EUR za objavo njegovih podatkov v tem poslovnem imeniku za naslednja 3 leta.

Slovenski podjetniški portal zato poziva slovenska podjetja, da so pri tovrstnih ponudbah skrajno previdna in da skrbno preberejo celoten obrazec, ki ga podpisujejo.

Vir: Moj spletni priročnik, ebilten Slovenskega podjetniškega sklada

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat