| 

Aktualno

Koseški bajer z novo krajinsko-arhitekturno ureditvijo

Koseški bajer z novo krajinsko-arhitekturno ureditvijo

26.05.2008 ob 09:33

Ena od dediščin pokojnega Agrostroja, ki je stal na sedanji lokaciji nadstandardnega stanovanjskega naselja Mostec, je tudi Koseški bajer, nekdanji glinokop, ki so ga uporabljali za testiranje namakalnih sistemov. Koseški bajer je umetnega porekla, a je z bitjem in klitjem življenja v vodi in na bregovih postal pravi zeleni šišenski naravni biser, ki se nahaja znotraj zavarovanega območja ljubljanskega krajinskega parka Tivoli, Rožnik, Šišenski hrib in Mostec. In kot kaže bo končno dobil novo podobo. Bajer pa ne potrebuje umetelnega brušenja, temveč le nujno krajinsko-arhitekturno ureditev, vključno z bolj prijaznimi dostopi za sprehajalce in rekreativce, ki tam najdejo mir in sprostitev. Med njimi so tudi stanovalci bližnje soseske Mostec, ki jo še širijo.

Tako se bo v začetku meseca junija v delovišče spremenilo tudi širše območje vzhodnega obrežja bajerja pred naseljem Mostec, ki je ostalo močno razdejano in zanemarjeno vse od časa, ko so ga zapustili gradbeniki po zaključku druge faze gradnje naselja Mostec.

Mestni oddelek za gospodarjenje z zemljišči je že septembra lani pridobil pravnomočno gradbeno dovoljenje za prvo fazo ureditve Koseškega bajerja. Zaključek javnega naročila za izbiro izvajalca ureditvenih del se je zavlekel do letošnje pomladi. Za izvajalca del po projektu, ki ga je po naročilu MOL že leta 2004 izdelal arhitekt Miha Kajzelj z sodelavci, so izbrali podjetje Hidrotehnik. Ko smo pred dnevi povprašali MOL, kdaj bodo končno začeli urejati okolico Koseškega bajerja, so iz mestne službe za razvojne projekte in investicije odgovorili, da bo izbrani izvajalec začel ureditvena dela v roku desetih dni, torej v začetku junija.

Vir: Informacijska borza nepremičnin - www.ibn.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Torek
od 15 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat