| 

Posel in moda

Golf - olimpijska disciplina

Golf - olimpijska disciplina

21.05.2008 ob 13:15

V športnih krogih se že dlje časa govori o možnosti, da bi golf postal olimpijska disciplina. Direktor ameriške profesionalne turneje, Tim Finchem je zdaj naredil nekaj pomembnih korakov v tej smeri. Želi si, da bi se golfisti za medalje na olimpijskih igrah pomerili že leta 2016.
Seveda pa so odzivi na to željo različni. Nekateri profesionalci na čelu z Erniejem Elsom, Philom Mickelsonom in Nickom Faldom ideji niso naklonjeni, saj menijo, da je njihov koledar že tako preveč natrpan. Omenjena trojica meni, da bi moral na olimpijskih igrah golf ubrati „nogometno pot“, kar pomeni, da bi se za medalje potegovali amaterski igralci. Toda na drugi strani so prisotna tudi drugačna mnenja.
Zmagovalec Odprtega prvenstva Velike Britanije, Padraig Harrington je tako prepričan, da Finchem razmišlja v pravi smeri: „Res je, trenutno imamo golfisti vsako leto štiri glavne turnirje. Veliko mojih kolegov meni, da je to dovolj velika številka. Toda kdo ve, morda bodo olimpijske igre čez 50 let zavzele glavno vlogo med njimi. Če bi dogovor z olimpijskim komitejem uspel, bi sam ta nastop vsekakor uvrstil v moj tekmovalni koledar."

Vir: Golf novice maj 2008, www.golf.zlati-gric.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat