| 

Postal sem podjetnik

Zrno na zrno - za znižanje stroškov v podjetju

Zrno na zrno - za znižanje stroškov v podjetju

26.05.2008 ob 08:20

V okviru Centra za zniževanje stroškov podjetjem je Gospodarska zbornica Slovenije uvedla novo storitev. Zrno na zrno bo malim in srednje velikim članom GZS v podporo pri zniževanju njihovih stroškov.

Podjetja se dnevno srečujejo z vprašanjem obvladovanja in zniževanja stroškov na najrazličnejših področjih poslovanja. Na GZS je z namenom, da prispeva k obvladovanju stroškov poslovanja, s svojim delovanjem začelo Zrno na zrno. V okviru Zrna na zrno bo zbornica članom, predvsem malim in srednje velikim podjetjem, nudila brezplačne informacije in nasvete.

GZS se je najprej osredotočila na stroške energentov, saj se električna energija gospodarstvu v Sloveniji draži hitreje kot gospodarstvom drugih evropskih držav, pa tudi zemeljski plin, katerega cena z zamikom in mnogo manjšimi nihanji sledi rasti cen nafte na svetovnem trgu, se bo kmalu podražil. Kako obvladati in znižati stroške, kakšna je ponudba na trgu, kakšni so pogoji nabave, kakšne so vsebine pogodb, kako zamenjati dobavitelja, kako privarčevati z boljšim prilagajanjem porabe, so le nekatera vprašanja, na katera bodo člani prejeli odgovore. Številne informacije so zbrane na podportalu Zrno na zrno, dostopnem na http://zrnonazrno.gzs.si/slo/ ali prek www.gzs.si/slo; na konkretna vprašanja pa bodo strokovnjaki odgovarjali tudi neposredno po telefonu.

Trenutno Zrno na zrno poleg energentov pokriva še področje financiranja z nepovratnimi viri sredstev. V prihodnjih tednih bo GZS storitev dograjevala in razširila na nove vsebine, najprej na stroške varovanja okolja, v načrtu so tudi davki in stroški trženja, skratka tista področja, kjer ocenjujejo, da GZS lahko pripomore k zniževanju stroškov v podjetjih.

Vir: www.podjetniski-portal.si, Dodatne informacije: Služba za strateško komuniciranje, Kontaktna oseba: Tajda Pelicon, E-mail: tajda.pelicon@gzs.si.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 11 do 23 °C

Torek
od 11 do 23 °C

Sreda
od 11 do 24 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat