| 

Posel in moda

Touran BlueMotion

Touran BlueMotion

17.05.2008 ob 16:40

Najboljši v svojem razredu se zaveda odgovornosti do okolja – Touran BlueMotion

Paleti Volkswagnovih modelov BlueMotion se je pridružil še Touran; za 100 km poti porabi samo 5,4 l goriva, kar je 0,6 l manj kot pri že tako varčnem osnovnem motorju – 1.9 TDI s 77kW (105 KM) – in tako še dodatno utrjuje vodilni položaj v svojem razredu: Kompaktni enoprostorec je najvarčnejši nemški 7-sedežnik.

Touran BlueMotion se razen z majhno porabo goriva lahko pohvali tudi z majhno emisijo CO2, ki znaša 144 g/km. K temu med drugim prispeva izpopolnjena aerodinamika: posebne obloge dna in zadnje preme, za 15 mm znižano športno podvozje in spremenjena mreža hladilnika zmanjšujejo zračni upor. Pomembno vlogo imajo tudi pnevmatike z izboljšanimi tekalnimi lastnostnimi ter tehnične spremembe motorja in menjalnika. Na razširjenem večfunkcijskem prikazovalniku je prikazana priporočena prestava za varčno vožnjo.

Da pa varčnost ne zmanjšuje pristnega užitka v vožnji, dokazuje za 3 km/h večja največja hitrost, ki znaša 182 km/h. Za Touran BlueMotion so na voljo paketi opreme Conceptline, Trendline in Highline s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.

V novem modelskem letu Touran prinaša še več novosti: za Touran 1.9 TDI s 77 kW (105 KM) je že na voljo inovativni 7-stopenjski menjalnik DSG. Novi menjalnik z dvojno sklopko ima v primerjavi z ročnim menjalnikom kar nekaj prednosti: je bolj varčen, športen in udoben – Touranu prihrani 0,4 l dizelskega goriva na 100 km.

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki

Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat