| 

Postal sem podjetnik

7 znamenj, da ste slab šef

7 znamenj, da ste slab šef

22.05.2008 ob 09:46

V poslovnem svetu je, žal, mnogo slabih šefov. Ste med njimi? Preberite nekaj znamenj, ki bi lahko pomenila, da vaši zaposleni s svojim šefom niso najbolj zadovoljni.

1. Sindrom vrtljivih vrat
Imate za celo vojsko bivših zaposlenih. Če vaši delavci odpadajo kot listje jeseni, se vprašajte: Je velika fluktuacija problem? Ali sem problem jaz?

2. Ocenjevanja, ki to niso
Vsa ocenjevanja dela, ki jih razdelite vsako leto med svoje zaposlene, so kratka in polna posplošenih, pozitivnih kritik, na koncu pa izpolnjevalci dodajo eno omiljeno kritiko kot npr. »Včasih kar preveč dela«, samo za večjo kredibilnost celotne ocene.

3. Nekdanji zaposleni izginejo za vedno
Imate polno bivših zaposlenih, vendar ko menjajo službo redko zaprosijo za vaše priporočilo. Morda vam ne zaupajo, da boste priporočilo napisali kot si ga zaslužijo, ali pa jih skrbi, da ker so bili tako nesrečni pod vašim vodstvom, bodo tudi vaši vtisi negativni.

4. Sodelovanje ni zaželeno

Zaposleni se ne prijavljajo prostovoljno k vašim najljubšim projektom. Ali je ideja zanič, pa si vam ne upajo tega povedati v obraz, ali pa je odlična, vendar jih je na smrt strah, da vas bodo razočarali. In, ker je to vaš najljubši projekt, boste pri njem gotovo sodelovali tudi vi, kar za vaše zaposlene pomeni še več časa preživetega…da, z vami.

5. Zaposleni se vam izogibajo
Nikoli ne vidite ljudi, da bi hodili mimo vaše pisarne ali mize. Zaposleni gredo do kavnega avtomata ali kopirnega stroja raje okrog cele pisarne, kot da bi se sprehodili mimo vaše mize in tvegali, da jih povabite k sebi.

6. Zaposleni se vam začnejo prilizovati
Imate enega ali dva fanatična oboževalca, kar je lahko dokaz vaše odličnosti. Vendar, pisarniški oportunisti se bodo ponudili za zaupnika in v oporo, v resnici pa iskali moč in usluge za razliko od bolj odkrito kritičnih sodelavcev.

7. Pravila shajanja
Vaši zaposleni so že ustvarili napotke, kako shajati z vami kot šefom, ki jih delijo vsem sveže zaposlenim. »Nikoli ne predlagaj, da morda obstaja boljši način« je lahko eno takšnih pravil.

Vir: 7 Signs that you are a Bad Boss , www.inc.com

sorodni članki


Komentarji: 2 

Dodajte komentar


greg | 22.05.2008 ob 10:06
Vrtljiva vrata so relativna. Dan danes tudi delavec ni več tako trpežen kot je bil nekoč. Imajo kar nekakšne pravice!?
M | 22.05.2008 ob 10:00
NATOLCEVANJE
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od -2 do 2 °C

Petek
od -1 do 5 °C

Sobota
od -1 do 3 °C

Nedelja
od 1 do 3 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat