| 

Aktualno

Audi 2.0 TFSI prejel mednarodno nagrado za motor leta 2008

Audi 2.0 TFSI prejel mednarodno nagrado za motor leta 2008

11.05.2008 ob 15:01

Že četrtič zapored je žirija, ki jo je sestavljalo 65 priznanih avtomobilističnih novinarjev iz 32 držav, na mednarodnem izboru za „motor leta“ v prostorninski kategoriji od 1,8 l do 2,0 l za zmagovalca okronala 2,0-litrski TFSI. Žirija je ocenila, da ta Audijev motor v svoji kategoriji predstavlja „merilo učinkovitosti in zmogljivosti“ ter da je „odličen primer pogonskega agregata, ki je tako prilagodljiv, da predstavlja pravo rešitev za celo vrsto različnih modelov“.

Audi je bil prvi proizvajalec na svetu, ki je bencinski motor s kombinacijo direktnega vbrizgavanja in turbopolnilnika uvedel v serijsko proizvodnjo. Uspešna pot motorja 2.0 TFSI se je začela poleti 2004, ko so ga začeli vgrajevati v Audi A3 Sportback. Ne le, da je bil v preteklih štirih letih štirikrat izbran za „mednarodni motor leta“, temveč se je doslej zanj odločilo že več kot milijon kupcev z vsega sveta.

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 9 do 22 °C

Petek
od 9 do 18 °C

Sobota
od 8 do 18 °C

Nedelja
od 9 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat