| 

Posel in moda

Urejene roke sodobnih poslovnežev

Urejene roke sodobnih poslovnežev

K urejenemu videzu vsakega poslovneža sodijo tudi negovane roke in urejeni nohti. Manikira že dolgo ni več le ženska domena, saj se vedno več moških zaveda, da je tudi za roke potrebno skrbeti. Suha koža, pogriženi ali celo umazani nohti, razne nepravilnost in poškodbe še kako vplivajo na prvi vtis, ki ga poslovnež pusti ob rokovanju. Veliko prijetneje se je namreč z nekom rokovati, če ima negovane roke, pa tudi samozavestneje se lahko rokujemo, če nam ni potrebno skrivati zanemarjenih nohtov.

V nadaljevanju ponujamo vodnik po manikiri rok za moške, ki ga lahko sledite v vseh ali le nekaterih korakih:

1. Najprej odstranite lak za nohte, če ga uporabljate. Za oblikovanje ne uporabljajte ščipalke za nohte, temveč spilite noht pod kotom 45° , tako da držite pilico vodoravno proti nohtu, ki ga oblikujete. Pilite z vsake strani proti sredini in ne ob straneh pilite pregloboko. Idealno naj bi se bel polkrog ob strani začel okoli 6 mm pod vrhom prsta.

2. Če želite si nohte lako pristrižete z manikirnimi škarjicami. Čeprav niso tako natančne kot pilica, pa je striženje hitrejše. Priskrbite si le kvalitetne manikirne škarjice, saj je njihova življenska doba praktično neomejena, pa še striženje je lažje in varnejše.

3. Nanesite majhno količino seruma za obnohtno kožico, olja ali kreme na vsak noht.

4. Za deset minut namočite nohte v toplo vodo, ki ste ji dodali kanček tekočine za pomivanje posode. To bo omehčalo kožico, zmehčalo umazanijo pod in okrog nohta in odstranilo morebitne ostanke piljenja.

5. Uporabite mehko krtačko za roke ter zdrgnite nohte in kožo na rokah.

6. Poseben kamen za odstranjevanje trde kože, namočen v toplo vodo bo zmehčal ostre robove okrog nohtov, prav tako na dlaneh in prstih, prav tako pa pomaga odstraniti vse madeže, ki jih običajno milo, voda ali limona ne more.

7. Roke skrbno osušite, ter obnohtno kožico z mehko brisačko potisnite proti korenu nohta. Če je potrebno, uporabite palčko pomarančevca ali kakšen drug nadomestek z gumijasto konico, ter z njo potisnite odvečno kožico nazaj proti korenu nohta. Če so vam ljubši odstranjevalci obnohtne kožice v nasprotju s kremo ali serumom – mnogim moškim je, saj deluje hitreje - ga uporabite sedaj, ter s konico palčke, zavite v bombaž, potisnite kožico proti korenu nohta. Ne pozabite, da je koren nohta občutljiv, kožica pa je tam zato, da ščiti rastišče, zato v ta namen ne uporabljajte kovinskih pripomočkov.

8. Dobro sperite ostanke odstranjevalca, saj vsebuje močne kemične sestavine in ga ne smete pustiti na nohtih.

9. Sedaj s palčko očistite še prostor pod nohti, za bolj trdovratno umazanijo pa namočite v bombažno krpico ovito konico v vodikov peroksid, ter obvezno sperite.

10. Na roke nanesite negovalno kremo ali losjon.

11. Poliranje nohtov izboljša cirkulacijo in noht zgladi, ta se zato sveti in je tudi na otip bolj gladek. Polirajte v eno smer, ter tako preprečite, da bi se noht preveč segrel. V mnogih drogerijah boste našli tudi posebno polirno pasto, ki jo lahko uporabite za še lepši sijaj.

12. Nekateri moški na koncu uporabijo tudi plast prozornega laka. Preden ga nanesete, z nohtov odstranite morebitne ostanke kreme ali losjona.

Obstaja pa tudi trik za lepše nohte brez lakiranja – nanesite plast brezbarvnega laka ali podlaka, nato pa ga hitro obrišite z bombažno vato. Nohti bodo imeli bel, čist izgled, ki deluje bolj naravno kot brezbarven lak.Vir in foto: www.lindarose.com, The Perfect Man's Manicure

sorodni članki