| 

Aktualno

Porsche prejel nagrado za najzmogljivejši motor

Porsche prejel nagrado za najzmogljivejši motor

09.05.2008 ob 09:31

Družba Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG iz Stuttgarta je ponovno žela uspehe na izboru za motor leta. Proizvajalec športnih avtomobilov se je v močni konkurenci izkazal z motorjem za model 911 Turbo in je prvič osvojil priznanje za najzmogljivejši motor („Best Performance Engine Award“). To nagrado že deset let podeljuje britanska strokovna revija „Engine Technology International“, namenjena pa je motorjem, ki jih odlikujejo izjemne lastnosti.


Leta 2007 je Porsche že zmagal v prostorninski kategoriji tri- do štirilitrskih motorjev. Letos pa se je 3,6-litrski bokser motor s 480 KM (oz. s 530 KM v izvedbi GT2) izkazal celo v prosti prostorninski kategoriji ter je prehitel tako močne tekmece, kot so npr. BMW, Ferrari, Nissan in Audi. Pri pogonskem agregatu za 911 Turbo so prvič uporabili turbopolnilnik na izpušne pline s tehnologijo VTG (variabilna turbinska geometrija). Ta tehnologija omogoča uravnavanje toka izpušnih plinov v celotnem območju motornih vrtljajev, tako da ga optimalno usmerja na turbinske lopatice. To zlasti pri nizkih vrtljajih zagotavlja znatno boljšo elastičnost in večje pospeške.

Pri izboru za motor leta 65 priznanih avtomobilističnih novinarjev iz več kot 30 držav ocenjuje avtomobilske motorje v različnih kategorijah. Poleg moči, porabe goriva, voznih lastnosti in udobja prinaša točke tudi uporaba naprednih tehnologij.

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 9 do 22 °C

Petek
od 9 do 18 °C

Sobota
od 8 do 18 °C

Nedelja
od 9 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat