| 

Posel in moda

Ed Hardy - ko tatooji postanejo svetovni hit

Ed Hardy - ko tatooji postanejo svetovni hit

15.05.2008 ob 08:25

Ed Hardy je ime, ki ga večina modnih navdušencev že dobro pozna, zaznamujejo pa ga  prepričljivi dizajni  znanega tatoo umetnika Dona Eda Hardy-ja, ki so ga mnogi označili za "botra tatoojev". V sodelovanju s francoskim oblikovalcem Christianom Audigierjem je linija t-shirt majic znamke Ed Hardy postala svetovni hit. Majice z motivi, ki svojo inspiracijo iščejo v tatoo umetninah, nosijo praktično vsi, ki kaj dajo nase: zasvojile so tudi zvezde, kot so Justin Timberlake, Silvester Stallone, Britney Spears in Madonna. Predstavljamo zgodbi obeh protagonistov.

Christian Audigier

Christian Audigier se je rodil v mestu Avignon v južni Franciji. Že od samega začetka ga je privlačil rock and roll stil, želel je po stopinjah Micka Jaggerja, vendar brez pravega glasu ni daleč prišel. Podal se je v modne vode in do danes se lahko pohvali z impresivnim portfeljem. Svoj nezamenljiv pečat je pustil na znamkah kot so  American Eagle Outfitters, Diesel, Lee, Levi's, Liberto, Kookai in Naf Naf. Pridružil se je podjetju Von Dutch, ko je bilo to še povsem neznano in znamko spremenil v svetovno senzacijo.
Vendar Christian Audigier ne počiva  - njegov karizmatičen in barvit pristop k modi, podprt z prekipevajočo promocijsko strategijo, je umetnost tetoviranja legendarnega Dona Eda Hardyja prenesel v svet mode. Skupaj sta ustvarila eno trenutno najbolj vročih znamk  na svetu, Ed Hardy™ by Christian Audigier. Obenem je ustavril tudi lastno linijo ulične mode, kjer se uspešno združita vpliv, ki ga ima na njegov vsakdan rock&roll scena in glamur  na ulicah Los Angelesa.

Christian Audigier danes oblači zvezde filma, televizije, športa in glasbe, med njimi Britney Spears, Jessica Alba, Mariah Carey, Mickey Rourke, Paris Hilton, Snoop Dogg, Chris Brown, Usher, Marilyn Manson, Madonna, Shakira, Heidi Klum, Jaime Foxx...

Don Hardy

Poznan kot  "boter moderne tetovaže" ima Don Hardy skupaj s 40-letnimi izkušnjami že status legende. Rojen je v sončni Kaliforniji, priznan pa po vsem svetu predvsem zaradi svoje tehnične odličnosti in bujne domišljije pri ustvarjanju. V njegovih delih se mešajo ameriška, japonska, Cholo, surferska in hotrod ikonografija. Ta širok spekter okusa in izkušenj njegovemu delu skupaj z stalnim raziskovanjem zgodovine umetnosti in obvladovanjem tehnike, daje unikaten razpon in globino. 

Don Ed Hardy je slikar, tiskar in tatoo umetnik. Čeprav ga je tetoviranje zasvojilo že v mladosti, je nadaljeval svoje delo tudi v bolj tradicionalnih medijih, kot so slike in risbe.

Leta 2000 je dokončal 150 metrov dolgo sliko dvatisočih zmajev v čast novega tisočletja in začetka zmajevega leta. Delo je bilo razstavljeno v večih galerijah, kot so:  Track 16, Santa Monica, Muzej sodobne umetnosti, Denver, Cuenca Bienal v Ekvadorju in Yerba Buena center umetnosti, San Francisco. Njegovo delo je na ogled tudi na Akademiji za umetnost in v Sodobnem muzeju  v Honoluluju, v muzeju Fine Arts Museum Achenbach Collection v San Franciscu, in v galeriji Univerze v Coloradu.

Pa še nekaj uspešnih dizajnov izpod njunih rok:

   
   
   

Christian Audigier

Don Ed HardyVir in foto: www.kineda.com, www.donedhardy.com, www.edhardyshop.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat