| 

Aktualno

Otvoritev Internautice 2008

Otvoritev Internautice 2008

07.05.2008 ob 08:15

Včeraj sta častna pokrovitelja, dr. Danilo Türk in dr. Tomaž Gantar, simbolično prerezala trak in tako uradno otvorila 13. mednarodno razstavo navtike, Internautica 2008, ki bo trajala do nedelje, 11. maja 2008.

»Razstava Internautica ponuja možnost spoznavanja novosti, ki jih prinaša razvoj ladjedelništva v prizadevanjih za večjo učinkovitost in okoljevarstveno občutljivost plovil in za večjo varnost pomorskega prometa in navtičnega turizma. Seminarji, delavnice in druge oblike izmenjave mnenj in izkušenj bodo dale možnost seznanjanja z novostmi, s tem pa tudi prispevek k napredku navtike v Sredozemlju in v mednarodnih okvirih nasploh.
Z mednarodno razstavo plovil Internautica in z vsemi dejavnostmi, ki sodijo v njen okvir Slovenija izkazuje svojo privrženost pomorstvu, mednarodnim obiskovalcem pa daje priložnost spoznavanja z našo domovino.« je o Internautici zapisal predsednik države, dr. Danilo Türk.

Župan občine Piran, dr. Tomaž Gantar, je v svojem nagovoru izpostavil pomembno vlogo Internautice kot stičišča novih gospodarskih priložnosti in trgovinskih izmenjav, možnosti za sklepanje poslov ter odkrivanje novih trgov na navtičnem področju, obenem pa je odlična promocija za kraj, ki se ponaša z idealnimi pogoji za tovrstne prireditve. Minister za obrambo, Karl Erjavec je zbrane povabil k ogledu mornariške opreme slovenske vojske, s patruljnim čolnom Ankaran pa se bodo obiskovalci lahko tudi popeljali po Piranskem zalivu. Velik poudarek pomembnosti zavedanja o problematiki ekologije je namenil tudi prof. dr. Marko Pavliha, poslanec Državnega zbora RS, ki je obenem tudi ambasador Zelene knjige o pomorski politiki v EU.

Obiskovalci si bodo v Portorožu lahko ogledali razstavne programe okoli 300 razstavljavcev z mnogimi pomembnimi blagovnimi znamkami iz sveta navtike. Na povečanih razstavnih morskih površinah bo na ogled postavljenih več kot 220 najrazličnejših plovil, ki bodo segala tudi preko 90 čevljev v dolžino.

Letošnja tradicionalna regata Internautica Cup 2008, pod pokroviteljstvom Jacques Lemans, bo gostila pet posadk iz vrst jadralcev, ki bodo slovensko zastavo zastopali na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu. V klasi laser bo nastopil Vasilij Žbogar, nosilec srebrne medalje iz olimpijade v Atenah. Karlo Hmeljak in Mitja Nevečny bosta jadrala v klasi 470, posadka Vesna Dekleva in Klara Maučec v ženski klasi 470, ravno tako tudi posadka Teje in Alje Černe. S svojo posadko bo nastopil tudi lanskoletni zmagovalec regate Internautica Cup 2007, Tomaž Čopi. Posadke bodo tekmovale na jadrnicah Bavaria 35 Match, na vsaki od njih pa bodo gostili tudi po dva novinarja, ki bosta predhodno izžrebana med prijavljenimi.

Tradicionalna organizatorja Internautice sta podjetji Studio 37 d.o.o. iz Ljubljane in Marina Portorož d.d. Generalni pokrovitelj je ponovno Hypo Leasing, uradno vozilo je Audi quattro, ki ga zagotavlja Porsche Slovenija. Pokrovitelj regate je Stentime z urami Jacques Lemans.
Medijski partnerji so Val Navtika, Epamedia in radio Hit.

Več informacij je dostopnih na spletnem naslovu: www.internautica.net.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 10 do 20 °C

Sreda
od 8 do 22 °C

Četrtek
od 9 do 21 °C

Petek
od 10 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat