| 

Aktualno

MOL prodaja še več zemljišč

MOL prodaja še več zemljišč

06.05.2008 ob 10:51

Mestna občina Ljubljana (MOL) pripravlja prodajo novih zemljišč vrednih skoraj 6,5 milijona evrov. Največ pričakujejo od prodaje 2721 kvadratnih metrov velike parcele med železnico in Vilharjevo cesto v višini Novakove in Črtomirove ulice, ki jo cenijo kar na 1.000 evrov za kvadratni meter. Gre namreč za zemljišče za drugo fazo velikega projekta poslovno-stanovanjskega kompleksa Vilharjeva, kjer bo po načrtih stala večja poslovna stavba s podzemnimi garažami v treh etažah in stolpičem, visokim 31 metrov.

Projekt, ki bližje križišču s Topniško ulico predvideva tudi 65-metrsko stolpnico s poslovnimi prostori in okoli 100 stanovanji, sicer vodi podjetje Tridana, katerega ustanovitelji so Kraški zidar, nepremičninsko podjetje Metropola in Architron. Slednji je v lastni nekdanjega načelnika za urbanizem Igorja Jurančiča, kolikšen je njegov delež v okoli 50 milijonov evrov vrednem projektu, pa partnerji ne želijo izdati.

Kot pojasnjuje načelnica oddelka za ravnanje z nepremičninami MOL ga. Nataša Turšič, mesto z investitorjem še ni sklenilo pogodbe za komunalno opremljanje zemljišča za prvo fazo projekta, to pa naj bi se zgodilo še pred dražbo za občinsko parcelo, ki jo mora še potrditi mestni svet na seji konec meseca. Tako bi lahko investitorji že letos pridobili gradbeno dovoljenje.

Veliko počasneje in z manj optimizma pa potekajo drugi novi projekti v območju MOL-a, pri katerih se zlasti zatika že pri urejanju komunalne opremljenosti zemljišč.

Vir: ibn.si (Informacijska borza nepremičnin)

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 20 do 32 °C

Ponedeljek
od 21 do 34 °C

Torek
od 21 do 34 °C

Sreda
od 20 do 35 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat