| 

Posel in moda

Zložljivo kolo Brompton

Zložljivo kolo Brompton

Prihajajo toplejši in prijetnejši dnevi v letu in morda zato tudi čas, da pustite svoj avtomobil v garaži in se v službo peljete s kolesom. Naredili si boste večkratno uslugo. S kolesom se boste izognili vsakodnevnim jutranjim in popoldanskim gnečam na cesti, naredili nekaj koristnega za svoje zdravje in počutje ter nenazadnje nekaj malega tudi privarčevali pri gorivu. Kljub naštetim prednostim, pa imate še vedno pomisleke. Kam parkirati svoje kolo, ko pa na vsakem vogalu prežijo nepridipravi, ki vam ga z lahkoto, kljub ključavnicam in verigam ter drugim varnostnim mehanizmom, ukradejo v manj kot minutki!? Rešitev za vas je zložljivo kolo.

Na primer zložljivo kolo Brompton. V primerjavi z drugimi zložljivimi kolesi, so kolesa Brompton namreč bolj priročna, saj se v treh enostavnih potezah zložijo v majhen in lahek paket. Kolesa izdelujejo v tovarni Brompton v zahodnem delu Londona. V Sloveniji pa so na voljo od novembra leta 2005. Brompton oblikuje in izdeluje zložljiva kolesa, ki slovijo po svoji varnosti in udobnosti. Imetniku omogočajo neverjetno svobodo in mobilnost.

Brompton je edino kolo na svetu, ki omogoča tako dobro mobilnost, tako skromnost pri skladiščenju in prvovrstno vožnjo. Zlaganje in razlaganje je hitro in enostavno, povsem čisto opravilo ter ne zahteva nikakršnega orodja. Kolo odlikuje osupljiva kompaktnost, zaradi česar ga lahko zelo enostavno nosite v roki, kadar se na njem ne morete voziti. Kadar pa se vozite na njem, lahko uživate v rokovanju s kolesom in njegovi gibčnosti v gostem prometu, v dobrih pospeških in udobnem položaju za vožnjo tudi na daljše relacije. Da kolo razložite, potrebujete približno 15 sekund, in že ste lahko na poti.


Masa kolesa je odvisna od posameznega modela oziroma izbrane opreme in znaša od 10,7 do največ 12,9 kilograma. Višina dolžina, višina in širina so odvisne od posameznega modela oziroma izbrane opreme. Na primer minimalna mera zloženega kolesa je 1140 x 1467 x 425 mm, maksimalne mere razloženega kolesa pa 565 x 545 x 250 mm.

  • Zloženo kolo
  • Razloženo kolo

Torej, ko ni nikjer mogoče parkirati avtomobila, je vožnja s kolesom Brompton skoraj nujnost. In nič več ni strahu za kolo, saj ga brez težav nesete s seboj v pisarno in preprosto pospravite pod pisalno mizo, na primer v kovčku. Več informacij o kolesu si poglejte na http://www.brompton.si.Urška Č.

Vir in slike na http://www.brompton.si

sorodni članki