| 

Uporabne informacije

Novi Pravilnik o obrazcih za obračun davčnih odtegljajev ter o načinu in rokih predlaganja obrazcev davčnemu organu

Novi Pravilnik o obrazcih za obračun davčnih odtegljajev ter o načinu in rokih predlaganja obrazcev davčnemu organu

05.05.2008 ob 14:32

V kratkem začne veljati nov Pravilnik o obrazcih za obračun davčnih odtegljajev ter o načinu in rokih predlaganja obrazcev davčnemu organu, ki je izšel v Uradnem listu št. 37 dne 15.04.2008. Nov Pravilnik o obrazcih za obračun davčnih odtegljajev ter o načinu in rokih predlaganja obrazcev davčnemu organu določa vrsto, obliko in način predložitve podatkov iz obračuna davčnih odtegljajev za dohodke, od katerih se obračunavajo davčni odtegljaji. Pravilniku so priloženi tudi obrazci z navodili za izpolnjevanje.

Na to temo so za vas v Odin d.o.o., Organizacija dejavnosti intelektualne narave iz Ljubljane, pripravili poseben seminar, ki vam poleg novih obrazcev v celovitem programu predstavlja vse letošnje novosti na področju obračunavanja plač.

Seminar bo potekla v dveh delih:

1. del bo zajemal povzetek sprememb in novosti najvažnejših predpisov na področju obračunavanja plač:

  • Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini (Ur. l. RS št. 10/08)
  • Pravilnik o obrazcih za obračun davčnih odtegljajev ter o načinu in rokih predlaganja obrazcev davčnemu organu (Ur. l. RS št.37 /08)
  • Pravilnik o spremembi pravilnika o obračunu bruto nadomestil plač med začasno zadržanostjo od dela v breme obveznega zdravstvenega zavarovanja in o načinu vlaganja zahtevkov delodajalcev za povračilo izplačanih nadomestil (Ur. l. RS št.8 /08)

2. del bo zajemal praktične primere (obračun plač, obračun nadomestil plač v primeru bolezni do 30 dni in nad 30 dni, obračun dopusta, očetovskega dopusta, obračun drugih dohodkov iz zaposlitve, obračun davčnih olajšav, obračunavanje bonitet in drugo).

Seminar bo 27. 05. 2008, z začetkom ob 09:00 in zaključkom približno ob 14:00, v hotelu SLON, Slovenska cesta 34, Ljubljana. Več na tel.: 01 511 31 60, faks: 01 519 71 26, info@odin.si, www.odin.si.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od 16 do 21 °C

Sobota
od 8 do 13 °C

Nedelja
od 7 do 15 °C

Ponedeljek
od 9 do 13 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat