| 

Aktualno

Škoda Auto glavni uradni pokrovitelj svetovnega prvenstva IIHF

Škoda Auto glavni uradni pokrovitelj svetovnega prvenstva IIHF

02.05.2008 ob 13:15

Škoda Auto bo na bližajočem se svetovnem prvenstvu IIHF v Kanadi že šestnajstič zapored "glavni uradni pokrovitelj". S tem je osvojila naslov najdaljšega glavnega pokrovitelja športnega svetovnega prvenstva – ne glede na disciplino – in se je lani celo vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov.

Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu bo prvič doslej potekalo v zibelki te športne zvrsti in Škodini modeli bodo simbolično prvič v najnovejši zgodovini vozili po kanadskih tleh kot uradna vozila tega dogodka. Med 45 srebrnimi uradnimi avtomobili bodo modeli Roomster Scout, Octavia in Octavia Combi, vključno s športno izvedbo RS, v kateri se bo vozil predsednik mednarodne hokejske zveze René Fasel. Svetovno prvenstvo v Kanadi bo obenem televizijska premiera najnovejšega modela Škoda Superb, ki se bo tako predstavil gledalcem po vsem svetu. V vsaki od hokejskih dvoran v Quebecu in Halifaxu bosta na mestih, kjer bosta dobro vidni tudi za televizijske kamere, vedno postavljeni dve vozili.


Škoda Auto se bo na prvenstvu v Kanadi tradicionalno predstavila kot uradni partner češke in slovaške državne reprezentance. Poleg tega bodo emblemi z logotipom Škoda na tem turnirju krasili tudi majice in čelade ruske reprezentance. „To je za nas več kot simbolično,“ je povedal Martin Lauer, vodja odnosov z javnostmi, in navedel tudi razloge: „Rusija je eden naših najpomembnejših trgov, država z izjemno velikim potencialom rasti, zato smo lansko leto v regiji Kaluga odprli novo Škodino tovarno. Poleg tega je Rusija hokejska velesila in tradicionalni športni nasprotnik češke reprezentance.“

Svetovno prvenstvo IIHF v Kanadi bo potekalo v letu 100. obletnice ustanovitve mednarodne hokejske zveze IIHF in češke hokejske zveze, ki je dolgoletni partner družbe Škoda Auto. Partner IIHF je Škoda Auto od leta 1992 naprej, ko so se Škodina vozila prvič predstavila kot uradna vozila svetovnega prvenstva v tedanji Čehoslovaški. Leto pozneje je bilo podjetje že glavni uradni pokrovitelj celotnega prvenstva IIHF. Prav tako od leta 1992 naprej je Škoda Auto partner češke državne reprezentance.

Martin Lauer je pred bližajočim se vrhuncem hokejske sezone dejal: „Vedno hitreje se približuje svetovno prvenstvo IIHF, ki bo ponovno merjenje moči najboljših med najboljšimi. Znamki Škoda in njenim vozilom, prav tako pa tudi hokeju samemu želimo čim več uspeha. Sodelovanje v najhitrejšem ekipnem športu na svetu dolgoročno prinaša pozitivne rezultate na področju opaznosti in prepoznavnosti znamke in njenih vozil, kar je skupaj s pozitivno podobo eden od pogojev za dobre rezultate družbe Škoda Auto. V čast nam je, da svoje avtomobile lahko predstavimo v državi, kjer je hokej na ledu ugledal luč sveta, in želimo si, da bo res zmagal najboljši.“

Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki

Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 15 do 22 °C

Petek
od 15 do 20 °C

Sobota
od 10 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat