| 

Posel in moda

Dvojna svetovna premiera v Pekingu

Dvojna svetovna premiera v Pekingu

28.04.2008 ob 16:30

Dvojna svetovna premiera v Pekingu: Volkswagen predstavlja novo Boro in Lavido

Na avtomobilskem salonu Auto China 2008 v Pekingu (od 20. do 28. aprila) Volkswagen premierno predstavlja novo Boro in Lavido. Obe limuzini sta glede voznih lastnosti prilagojeni zahtevam kitajskih kupcev; nova Volkswagnova modela bosta na voljo že v letošnjem poletju.

Medtem ko so si tehnične lastnosti obeh novih modelov srednjega razreda povsem podobne (avtomatski 6-stopenjski menjalnik Tiptronic, pogon na sprednji kolesi, najvišji komfortni in varnostni standardi, serijska klimatska naprava), sta si modela po konceptu in videzu povsem različna. Glede na to sta tudi različno pozicionirana: nova Bora je kot praktično, kakovostno, vsestransko vozilo z odlično vozno dinamiko zlasti namenjena družinam. Lavida, ki je bolj naklonjena življenjskemu slogu, pa je prvo Volkswagnovo vozilo, ki je bilo v celoti oblikovano in razvito na Kitajskem.

Tako Lavida kot tudi nova Bora naj bi še utrdili Volkswagnovo vodilno vlogo na kitajskem trgu. V letu 2007 je Volkswagen dosegel rekordno prodajo več kot 780.000 vozil. Uspeh koncerna Volkswagen je viden tudi v rezultatih, ki jih je zabeležil v prvem četrtletju letošnjega leta: na Kitajskem je bilo med januarjem in marcem v sklopu koncerna (Volkswagen, Audi in Škoda) prodanih 268.204 vozil, kar predstavlja 32,4-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani. Ti izjemni prodajni rekordi potrjujejo Volkswagnovo strategijo, ki evropsko znanje in izkušnje dosledno povezuje s kitajsko kulturo.


Vir: Porsche Slovenija d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat