| 

Aktualno

Zlata nit – Znani so najboljši zaposlovalci leta

Zlata nit – Znani so najboljši zaposlovalci leta

24.04.2008 ob 21:02

Časopisna družba Dnevnik je danes na Ljubljanskem gradu razglasila najboljše zaposlovalce v letu 2007. V kategoriji malih podjetij je ta naziv pripadel podjetju Microsoft d. o. o., v kategoriji srednje velikih podjetij podjetju Halcom, d. d., in v kategoriji velikih podjetij Krki, d. d. Posebno priznanje za inovativnost je prejelo podjetje Trimo Trebnje, d. d., priznanje za gazelo med najboljšimi slovenskimi zaposlovalci pa podjetje Elektronček, d. d.

Priznanja Zlata nit so prejeli tudi vsi drugi finalisti izbora: Dodoma, Formitas, Simt, Syngenta Agro, Ti in Založba Forum Media v kategoriji malih podjetij, Danfoss Trata, Medis, ORIA Computers, Relax Turizem in Smart Com v kategoriji srednje velikih podjetij ter Mladinska knjiga Založba, Nova Ljubljanska banka, Petrol, Si.Mobil in Vzajemna med velikimi podjetji.

V finalni del izbora so se podjetja uvrstila upoštevaje uspešnost poslovanja in na podlagi obširne raziskave, v kateri je sodelovalo kar 10.517 zaposlenih iz vse Slovenije. O zmagovalcih v posamezni kategoriji je izborna komisija odločala po poglobljenih intervjujih z vodstvi teh podjetij.

Najboljši zaposlovalec v kategoriji malih podjetij: Microsoft, d. o. o.
Izmed finalistov med malimi podjetji – podjetij Dodoma, Formitas, Microsoft, Simt, Syngenta Agro, Ti in Založba Forum Media, je bilo za najboljšega zaposlovalca v letu 2007 izbrano podjetje Microsoft.

Utemeljitev komisije
Pristop podjetja Microsoft temelji na praktičnem izobraževanju novih kadrov, oblikovanju razvojnega načrta za vsakega posameznika in mentorstvu iz tujine, na položaj prvega med najboljšimi zaposlovalci v kategoriji malih podjetij pa se je povzpelo z uspešnim uresničevanjem načrtov. Dodana vrednost na zaposlenega, ki dosega 156.770 eur, dinamična, več kot 15-odstotna poslovna rast in najvišje ocene zaposlenih med vsemi sodelujočimi v izboru zaposlovalca leta 2007 so ključni razlogi za zmago podjetja Microsoft v kategoriji malih podjetij.

Najboljši zaposlovalec v kategoriji srednjih podjetij: Halcom, d. d.
Izmed finalistov med srednje velikimi podjetij – podjetij Danfoss Trata, Elektronček, Halcom, Medis, ORIA Computers, Relax Turizem in Smart Com, je bilo za najboljšega zaposlovalca v letu 2007 izbrano podjetje Halcom.

Utemeljitev komisije
Podjetje Halcom predsednik upravnega odbora Matjaž Čadež opiše kot »sproščeno ter zelo delavno in razgledano osebo z veliko znanja, ki ostaja zvesta tisočletnim vrednotam – medsebojnemu spoštovanju, postavljanju človeka pred dobiček in medsebojni pomoči«. Po mnenju izborne komisije Zlata nit kaže Halcom najbolj svež in najbolj inovativen pristop k upravljanju človeških virov. Interno lastništvo, smeh v odnosih, kakovost dela posameznika, nizko hierarhična organizacijska kultura in soustvarjanje več generacij, vse to gradi zadovoljstvo zaposlenih v podjetju.

Najboljši zaposlovalec v kategoriji velikih podjetij: Krka, d. d.
Izmed finalistov v kategoriji velikih podjetij – podjetij Krka, Mladinska knjiga Založba, Nova Ljubljanska banka, Petrol, Si.Mobil, Trimo in Vzajemna, je bila za najboljšega zaposlovalca v letu 2007 izbrana Krka.

Utemeljitev komisije
Odločitev, da se naziv prvega med najboljšimi zaposlovalci v skupini velikih podjetij podeli Krki, utemeljuje ocena zaposlenih v tem podjetju. Položaj najboljšega zaposlovalca je sad dolgoletnega zavzetega in predanega dela z zaposlenimi, ki ga med drugim izkazuje tudi podatek, da je imela v nekem trenutku več štipendistov kot zaposlenih. Krka je v sklopu raziskave Zlata nit dosegla najboljše ocene zaposlenih, dosega najnižjo fluktuacijo zaposlenih, je izrazito mednarodno in globalno usmerjena, čeprav deluje lokalno, inovativnost pa je v njeni dejavnosti nujnost in stalnica.

Trimo, d. d. – prejemnik priznanja Zlata nit za najbolj inovativno podjetje med najboljšimi slovenskimi zaposlovalci


Utemeljitev komisije
Podjetju Trimo drznost in pogum za ustvarjanje lastnih poslovnih modelov razvoja nista tuja. Pod vodstvom Tatjane Fink se ni balo novih in nenavadnih potez; ko so vsi govorili o financah, borzi, kapitalu, so v Trimu poudarjali radost. Prav na področju novih pristopov v voditeljstvu je to podjetje prejelo prvo evropsko nagrado poslovne odličnosti in postalo zgled drugim. Trimo se z inovativnim voditeljstvom danes smelo postavlja ob bok najbolj naprednim svetovnim zaposlovalcem.

Elektronček, d. d. – prejemnik priznanja Zlata nit gazeli med najboljšimi slovenskimi zaposlovalci


Utemeljitev komisije
Podjetje Elektronček je priznanje gazele med najboljšimi slovenskimi zaposlovalci prejelo zaradi skladnosti nadvse dinamičnega in obenem trajnostnega razvoja. Želja lastnikov in vodstva podjetja, v katerem dodana vrednost na zaposlenega dosega kar 236.000 evrov in ki se je uvrstilo tudi med finaliste izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit, je bila v svojem podjetju ustvariti nekakšno napol socialistično, družinsko ureditev z relativno visoko stopnjo samoupravljanja. »Okoli sebe želimo imeti uspešne ljudi. Naša usmeritev niso le bogati lastniki, temveč bogati zaposleni,« pravijo v tej slovenski gazeli.

Dodatne informacije: Saša Mrak, vodja Zlate niti in urednica priloge Zaposlitve&kariera, 30 82 163, 031/86 80 86 e-pošta: sasa.mrak@dnevnik.si

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


heker | 25.04.2008 ob 10:06
No kaj sem rekel za Halcom! Zakon firma.
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 11 do 23 °C

Torek
od 11 do 23 °C

Sreda
od 11 do 24 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat