| 

Aktualno

Zlata nit – Kdo so najboljši zaposlovalci?

Zlata nit – Kdo so najboljši zaposlovalci?

22.04.2008 ob 12:20

Približuje se sklepno dejanje letošnjega medijsko-raziskovalnega projekta Zlata nit. V četrtek, 24. aprila, bomo ob 19.30 na Ljubljanskem gradu izmed skupno 21 finalistov v kategorijah mala, srednje velika in velika podjetja razglasili zmagovalce. Vabimo vas, da se nam pridružite na slovesnem dogodku in skupaj z nami dočakate prvo razglasitev najboljših zaposlovalcev v Sloveniji.

Finalisti

  • Finalisti v kategoriji malih podjetij so:
    Dodoma, Formitas, Microsoft, Simt, Syngenta Agro, Ti in Založba Forum Media.
  • Finalisti v kategoriji srednje velikih podjetij so:
    Danfoss Trata, Elektronček, Halcom, Medis, ORIA Computers, Relax Turizem in Smart Com.
  • Finalisti v kategoriji velikih podjetij so:
    Krka, Mladinska knjiga Založba, Nova Ljubljanska banka, Petrol, Si.Mobil, Trimo in Vzajemna.

V sklepni del izbora so se podjetja uvrstila na podlagi obširne raziskave, v okviru je sodelovalo kar 10.517 zaposlenih iz vse Slovenije, in upoštevaje uspešnost poslovanja. O zmagovalcih v posamezni kategoriji izborna komisija odloča po poglobljenih intervjujih z vodstvi teh podjetij, h končni odločitvi pa prispeva tudi glasovanje bralcev časnika Dnevnik.

O projektu
Projekt Zlata nit letos poteka prvič. Na povabilo organizacijskega odbora k sodelovanju se je odzvalo kar 133 podjetij, med njimi tudi veliko manjših in javnosti manj znanih. »Razveseljivo je, da Zlata nit poleg že uveljavljenih podjetij v ospredje postavlja tudi zaposlovalce, katerih privlačnost za dobre kadre je zaradi neprepoznavnosti na trgu dela neupravičeno majhna,« o letošnji Zlati niti meni vodja izbora Saša Mrak.

Medijsko-raziskovalni projekt Zlata nit želi z medijsko promocijo najboljših praks na področju zaposlovanja spodbujati razvoj kakovostnih delovnih mest ter tako prispevati k večji konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. V projekt Zlata nit so vključeni vidni predstavniki akademskega sveta, strokovne javnosti, delodajalcev, delojemalcev in drugih interesnih področij, častno pokroviteljstvo nad projektom pa je prevzelo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve Republike Slovenije.

Metodologija izbora
V nasprotju s primerljivimi izbori Zlata nit najboljšega zaposlovalca ne opredeljuje le po odnosu med zaposlenim in organizacijo, temveč kot merilo upošteva tudi uspeh podjetja. Na temelju koncepta déležnikov Zlata nit v oceno zaposlovalca zajema tudi njegovo umestitev v lokalno skupnost. Dnevnikov model – pentagram izbora zaposlovalca leta, tako obsega kar pet razsežnosti: (1) merjenje kakovosti odnosa med zaposlenim in organizacijo, (2) uspešnost podjetja, (3) ugotavljanje voditeljstva organizacije, (4) mnenje širše javnosti – glasovanje bralcev in (5) končno oceno izborne komisije.

Strokovni svet
Strokovni svet projekta Zlata nit je posvetovalni organ, ki predlaga in potrdi metodologijo izbora. Člani strokovnega sveta so: dr. Sergeja Slapničar in izr. prof. dr. Maja Makovec Brenčič (Ekonomska fakulteta, Ljubljana), dr. Klement Podnar in mag. Andrej Kohont (Fakulteta za družbene vede, Ljubljana), Niko Mejaš (OK Consulting), izr. prof. dr. Argio Sabadin (Filozofska fakulteta, Ljubljana), Ksenja Hauptman (Telekom Slovenije), Sonja Šmuc (Združenje Manager), Aleksander Bratina (Dnevnik) ter Polona Pibernik in mag. Edita Kuhelj Krajnović (Mediade).

Izborna komisija
V izborno komisijo se prek uredništva priloge Zaposlitve&kariera povezujejo izbrani predstavniki ključnih socialnih in interesnih skupin: predstavnik Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve Republike Slovenije, predstavnik Združenja delodajalcev Slovenije, predstavnik Gospodarske zbornice Slovenija, predstavnik Združenja Manager, predstavnik akademske javnosti in strokovnega sveta, predstavnik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, predstavnik Združenja svetov delavcev, predstavnik organizatorja, predstavnik zlate gazele 2007 ter urednica priloge Zaposlitve&kariera.

Več informacij o projektu in prijave: http://zaposlitev.dnevnik.si/zlatanit

sorodni članki


Komentarji: 3 

Dodajte komentar


heker | 22.04.2008 ob 21:49
Halcom je itak zakon!!
Gostja | 22.04.2008 ob 15:26
očitno ne .... je pa Simobil med finalisti ....
Gost | 22.04.2008 ob 13:38
A Mobitel je pa zginu iz seznama. še ni dolgo, ko so bli zaposleni zelo zadovoljni!
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 17 do 29 °C

Nedelja
od 13 do 23 °C

Ponedeljek
od 11 do 24 °C

Torek
od 12 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat