| 

Aktualno

MCS – Internetna baza ukradenih plovil

MCS – Internetna baza ukradenih plovil

04.06.2008 ob 20:02

Številni kupci plovil ob nakupu le tega namenjajo precej manj pozornosti preverjanju lastništva, kot ob nakupu osebnega vozila. V zadnjih letih število ukradenih plovil v Evropi in Združenih državah Amerike dnevno narašča, kar je dovolj dober razlog za kupce plovil, da se osredotočijo na preverjanje porekla plovila, ki ga kupujejo. Hitro rastoči navtični trgi na področju vzhodne Evrope, Karibov in Azije so območja, kjer je ukradeno plovilo mogoče dobro prodati. Jasni indikatorji nakazujejo, da so se številne kriminalne združbe, ki so se v preteklosti ukvarjale s krajami osebnih vozil, preusmerile na kraje plovil. Organiziranim kriminalnim združbam prinašajo ukradena plovila bistveno večje donose in pa manjši riziko, zaradi zapoznelih reakcij vestnih uslužbencev marin, ki imajo pod nadzorom edino zapornico na vhodu v marino skozi katero hoče vstopiti vaš prijatelj brez kartice. Verjemite mi, da mu ne bo uspelo vstopiti v marino, medtem ko boste vi kot lastnik plovila obveščen o kraji vašega plovila šele v petek popoldne, ko boste ob prihodu v marino z grozo ugotovili, da plovila ni na privezu. Oficir Francoske obalne straže je dejal v intervjuju za televizijsko hišo BBC, da številne jahte, ki so ukradene na področju mediterana, končajo v rokah novih lastnikov na področju Ukrajine in ostalih vzhodnoevropskih držav. Plovila so v večini primerov deležna temeljitega barvanja in spremembe videza, to delo pa je opravljeno vrhunsko.
Obstaja več spletnih naslovov kjer je mogoče preveriti bazo ukradenih plovil, med najboljše tovrstne naslove, pa zagotovo spada Marine Claims Service. MCS ponuja brezplačno objavo podatkov o ukradenem plovilu, ki jih po preverjanju objavijo na svoji spletni strani.

Več informacij najdete na: www.mcs-germany.info

Dejan V.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 6 do 10 °C

Ponedeljek
od 5 do 10 °C

Torek
od 6 do 14 °C

Sreda
od 4 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat