| 

Posel in moda

Težave s pričesko?

Težave s pričesko?

22.04.2008 ob 09:32

Vsakomur se je že zgodila kakšna nevšečnost ali neprijetna prigoda v vezi z obleko, pričesko, čevlji, skratka z našim zunanjim izgledom na delovnem mestu. Ponavadi se seveda to zgodi že takoj zjutraj in nas že na samem začetku dneva spravi v slabo voljo. Nič ne more še bolj pokvariti začetka dneva kot polita kava na kravati ali srajci, jutranja megla, ki nas spremlja na poti do službe in naredi "čudeže" iz naše pričeske, in podobne "stilistične" zgodbe.

Vsakdo je že imel dan "obupne" pričeske, ker je zjutraj zmanjkalo časa za umivanje las, sušenje in oblikovanje pričeske. Ali pa se je zaradi vlažnega zraka na poti do službe, sicer skrbno urejena pričeska spremenila v nekaj skuštranemu pudlju podobnega. Za vse nas, ki se nam takšne zgodbe dogajajo, smo za začetek pogledali kako lahko ukrotimo našo pričesko in rešimo vsakodnevne neprijetnosti, ki nas doletijo na poti do službe in v času med njo.

 • Uporabite kremo za roke
  Veliko ljudi pritožuje čez svoje kodraste lase ali statične lase, še posebej v zimskih mesecih. Če imate v bližini kremo za roke, si z njo navlažite roke in nato pojdite s prsti skozi lase. Nekaj kreme bo tako ostalo na vaših laseh - sestavine v kremi pomagajo pri oblikovanju pričeske, zato z njo ukrotite kodre in "štrleče" konice las.
 • Spnite svoje dolge lase z okrasnimi sponkami
  Dolgolaske si običajno lase spnejo v rep, če niso zadovoljne s pričesko. Vendar rep spet z navadno elastiko ali lasje zviti v figo s pomočjo svinčnika ali kitajski paličic, niso ravno zgled urejene poslovne ženske. Če želite doseči bolj prefinjen učinek, si lase spnite z okrasnimi sponkami, katere vedno nosite s seboj v vaši torbici.
 • Ustvarite trenuten volumen las
  Če so vaši lasje ravni in brez življenja, ustvarite trenuten volumen tako, da si pod sušilcem za roke lase skuštrajte pod toplim zrakom, nato pa jih nežno pogladite in boste dosegle učinek volumna vsaj za nekaj trenutkov.
 • Uporabite vodo za kodranje las
  Se vaši kodri že čez nekaj ur pričnejo razpuščati? Pojdite po malo tople vode (ali vode s sobno temperaturo) in si jo vtrite v kodre. Voda namreč "poživi" lase in "sprime" vaše kodre, saj reaktivira kozmetične produkte, ki ste si jih zjutraj vtrli v lase (pena, gel, vosek ipd.).

Urška Č.

Povzeto po www.msn.com - Bad Hair Days and Other Work Disasters, By Kate Lorenz, CareerBuilder.com Editor

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat