| 

Poslovne priložnosti

Trije koraki do pisarne brez papirja

Trije koraki do pisarne brez papirja

17.04.2008 ob 12:28

1. Pomislite preden tiskate. Spremembe se morajo začeti s tem, da vsi spremenimo naš odnos do papirja. Preden sploh kaj natisnete, pomislite ali je to absolutno potrebno. Če imate neko elektronsko sporočilo v digitalni obliki, še tiskanega izvoda najbrž ne potrebujete. Morda na konec vsakega e-maila lahko dodate sporočilo: Tiskanje tega sporočila je ponavadi odveč.

2. Uporabite predogled.
Povprečno vsak zaposlen natisne vsaj šest popolnoma neuporabnih strani na dan. Le sprehodite se do mrežnega tiskalnika v vaši pisarni in gotovo boste naleteli na kakšen izvod skoraj prazne strani, z napačno razporejenimi tabelami in razna html polja natisnjenih spletnih strani. Povprečno en zaposlen v pisarni letno natisne 1410 neuporabnih strani, ki končajo v smeteh ali na kupu poleg tiskalnika. To težavo pa zlahka reši uporaba predogleda dokumenta pred tiskanjem, ki ga ima skoraj vsaka računalniška aplikacija.

3. Tiskajte v PDF. Kamorkoli lahko, pošiljajte digitalne datoteke namesto tiskanih strani. Pdf je resnično univerzalen format za prenašanje dokumentov, uporabite pa seveda lahko tudi Word, ali malo manj razširjen OpenOffice.

Obstajajo še nekateri drugi ukrepi varčevanja s pisarniškem papirjem kot na primer obojestransko tiskanje, elektronsko pošiljanje računov in uporaba multifunkcijskih naprav za skeniranje namesto fotokopiranja, vendar že če se poskusite držati zgornjih treh korakov, bo to za vašo pisarno pomenilo občuten prihranek tako papirja kot tudi denarja.

Vir: PC Magazine, Three Steps to Paperless Office

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 10 do 17 °C

Sreda
od 9 do 18 °C

Četrtek
od 7 do 21 °C

Petek
od 10 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat