| 

Postal sem podjetnik

Čiste pisarne za zadovoljne delavce

Čiste pisarne za zadovoljne delavce

18.04.2008 ob 08:10

Skrivnostni recept za zadovoljstvo vaših zaposlenih je morda preprostejši, kot si mislite. Še posebej če gre soditi po rezultatih nedavne raziskave, ki so jo opravili v podjetju Blumberg Capital Partners, v kateri je eden od treh vprašanih delavcev kot razlog za sprejem ali zavrnitev službe, navedel najbolj osnovne delovne pogoje. Prva na lestvici je notranja klima, umazane sanitarije, zastarelo pohištvo, vztrajne neprijetne vonjave, zamakajoč strop ali okna, izrabljene talne obloge, ter celo prisotnost insektov.Več kot 75% vprašanih je povedalo, da je stanje pisarn neposredno vplivalo na vtis o delodajalcu, 30 % pa je zaskrbelo, da bo nezdravo in nevarno delovno okolje slabo vplivalo na njihovo zdravje.
Vendar pa verjetno za vsako pritožbo glede neuglednega delovnega okolja stoji nekaj več. Delavci ne dajo odpovedi samo zato, ker so wc-ji umazani. To, da delodajalec ne poskrbi za osnovno higieno v pisarni, pomeni da se tudi na potrebe delavcev ne odziva nič bolje. To pa je že bolj tehten razlog za zamenjavo službe.

Vir: Kristin Edelhauser, Entrepreneur.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 12 do 24 °C

Četrtek
od 10 do 24 °C

Petek
od 7 do 22 °C

Sobota
od 7 do 21 °C

Anketa

Dopust...
je že mimo
šele pride
ga ne potrebujem

    rezultat