| 

Poslovne priložnosti

Prodajni avtomati sveta

Prodajni avtomati sveta

11.04.2008 ob 12:11

Čokoladice in pločevinke pijače včasih, dežniki, kruh in elektrika danes

Prodajni avtomati, kjer smo včasih za nekaj kovancev lahko dobili le kakšno čokolado, sendvič ali pločevinko Coca-Cole, danes sledijo uspešnem zgledu bankomatov in samopostrežnih prodajnih avtomatov za vozovnice. Podjetja, kot so Apple in Elizabeth Arden danes preko prodajnih avtomatov na letališčih, v nakupovalnih središčih in vseh ostalih visoko obiskanih točkah ponujajo vse od iPodov do kozmetike.


Flower Power
Prodajni avtomati so pogosto postavljeni na poteh, kjer naključni mimoidoči morda preganjajo dolgčas, čakajo avtobus ali vlak in je velika verjetnost, da bodo kupili kakšno darilo za domov (morda kot opravičilo za zamudo). Ta avtomat z rožami stoji na železniški postaji v Tokiju.
Špageti v petih sekundah
Samopostrežne prodajalne so za podjetja zanimive, ker porabijo manj prostora in občutno zmanjšajo stroške delovne sile. To je vzpodbudilo tudi rast prvih Automatov, restavracij v Philadelphii in New Yorku, kjer stranka za kovanec dobi topel obrok. Restavracije s hitro prehrano so te prodajne avtomate skoraj izrinile, toda vrnitev so napovedali retro avtomati imenovani BAMN!, ki vam postrežejo s prigrizki, kot so npr. testenine.
Stojalo za dežnike
Na Japonskem, kjer je s prostorom še posebej velika stiska, neobičajni prodajni avtomati cvetijo že desetletja. Takšen samopostrežni prodajalec dežnikov je moč najti v bližini Tokyo Doma, vendar kupci za priročnost plačajo več – dežniki so namreč dražji kot v trgovini.
Štruca za domov
Po vsej Evropi že stojijo avtomati, ki vam svežo hrano zagotavljajo tudi po uradnem zaprtju trgovin. V mestu Delden na Nizozemskem si lahko privoščite tudi kruh.
Elektrika na žetone
Prodajni avtomati pa poleg živil in dežnikov, ponujajo tudi nekaj drugih koristnih izdelkov, od telefonskih kartic v Braziliji do elektrike v Afriki. V mestu severno od Johannesburga ženske na fotografiji kupujejo predplačano elektriko.
Lepota iz avtomata
Minulo jesen je podjetje Elizabeth Arden začelo testirati prodajne avtomate po desetih kalifornijskih nakupovalnih središčih in na dalaškem letališču. Virtualni lepotni svetovalec kupcem pomaga izbrati najboljši izdelek za njihov tip kože. Avtomati na ta način podjetju omogočajo prodajo izdelkov tudi tam, kjer ta nima svoje lastne prodajalne.
Vonj po novem
Coty Star Scents prav tako testira prodajo preko samopostrežnih avtomatov, kupcem pa ponuja tudi vzorčen brizg najljubšega parfuma pred nakupom. Ciljajo na mlajše kupce, ki lahko izbirajo med vonjavami Jennifer Lopez ali Davida Beckhama. Po njhovih raziskavah po se najbolje prodajajo parfumi za moške in sicer na letališčih.

Vir: Vending Machines of the World, Aili McConnon, Businessweek

sorodni članki


Komentarji: 10 

Dodajte komentar


Adi | 22.08.2018 ob 12:13
Pozdravljeni,
zanimam se za kruhomat, samopostrežni avtomat za prodajo kruha in pekovskega peciva.
Prosim za več inf. o takšnem avtomatu in kakšno ponudbo.
Moj kontakt :
Hvala.
bojan | 12.12.2016 ob 09:34
pisite povpraševanje na bojan.avomaticm@gmail.com
jozica | 26.11.2016 ob 18:04
Zanima me avtomat za prodajo pakirane hrane in pijače,cenik in slika. avtomata.Velikost in kaj se potrebuje za priključek. Hvala
Jozica
srečko | 07.09.2016 ob 14:58
Zanima me kje se da dobiti avtomat za sveža jajca-jajcomat! Hvala
Mana | 25.06.2015 ob 01:11
Zanima me kje iskati avtomat, ki bi bil primeren za prodajo spominkov... ? Kje v sloveniji bi prodajali ali izposojali različne avtomate?
nana | 05.02.2013 ob 11:53
Pozdravljeni!

Zanima me ali gdo ponuja avtomate za kavo, kjer se lahko vstavi večji kartonast-papirnat loncek za take away kavo in vkljucuje tudi funkcijo dodajanja sladkorja in zlicke. Pogoj ,da te predmeti, sladkor, zlicka in salcka niso na dosegu torej jih ne more oseba odnesti brez narocila! Hvala za morebitne informacija! Nana
Juhomat | 02.08.2011 ob 12:05
Pozdravljeni
Prodajamo avtomate, ki pripravljajo tople testenine v lončku in priložijo vilico. Za kontakt poglejte na juhomat pika si.

Matija
PETER | 14.03.2010 ob 10:28
KMALU BOMO ODPRLI PRVO AVTOMATSKO PRODAJALNO HRANE V SLOVENIJI V CENTRU LJUBLJANE....
REGIJA D.O.O.
PODVIN 9
3313 POLZELA
g.SAŠO, POŠLJITE MI MAIL IN VAM POŠLJEMO VEČ INFORMACIJ
pOZDRAV,
PETER ČVAN
PETER | 14.03.2010 ob 10:26
MI IMAMO AVTOMATE, V KATERIH LAHKO PRODAJATE OMENJENO BLAGO, LAHKO PRODAJATE OD STEKLENIČK, DO VEČJIH STEKLENIC ( 1L), PLASTENK...ITD.
aVTOMATSKA TRGOVINA REGIAMAT JE PRIMERNA ZA PRODAJO RAZLIČNIH VRST IZDELKOV, OD HRANE, KOZMETIKE, MANJŠIH TEHNIČNIH IZDELKOV.....ITD.
POGKEJTE NA GOOGLE REGIAMAT, ALI NAS POKLIČITE 041 391 340
Sašo | 13.01.2010 ob 21:01
Pozdravljeni

Iščemo ponudnika samopostrežnega avtomata za prodajo kozmetike za sončenje.
Samopostrežne avtomate bi bili locirani po sončnih studiih in plažah.
Aparate želimo kupiti ali najeti.

Hvala za Odgovor
SAŠO
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od 16 do 32 °C

Sobota
od 17 do 29 °C

Nedelja
od 13 do 23 °C

Ponedeljek
od 10 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat