| 

Aktualno

Porschejev muzej: zaključek del še v letošnjem letu

Porschejev muzej: zaključek del še v letošnjem letu

05.04.2008 ob 11:20

Odprta arhitektura in koncept razstavišča obiskovalcem nudita obilo svobode

Dela na gradbišču novega muzeja družbe Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, so prešla v zaključno fazo. Pri gradnji na trgu Porscheplatz trenutno sodeluje več kot 40 podjetij in 250 delavcev in specialistov. „Dela potekajo po načrtu. Če nam bo vreme naklonjeno, bo muzej zaključen do konca leta," je povedal Anton Hunger, ki je kot vodja oddelka za odnose z javnostmi odgovoren za novi muzej.

Jekleno konstrukcijo, ki predstavlja 5.600 m2 veliko razstavišče, so jeseni 2007 uspešno namestili na tri z jeklom ojačane betonske temelje. Takoj nato so začeli graditi dejanske razstavne prostore, h katerim med drugim sodijo z jeklom ojačani betonski stropi in velike klančine ter stopnišča.

V skladu z natančnim logističnim načrtom so poskrbeli za vse inštalacije ter stropne, stenske in talne obloge. Medtem ko so delavci v zahodnem delu poslopja zaključevali dela na ogrevalnih, prezračevalnih in sanitarnih inštalacijah, so njihovi kolegi v vzhodnem delu že opravili suhomontažna dela in položili talne obloge. „Ker hkrati poteka toliko raznovrstnih del, sta natančna koordinacija in upoštevanje terminov bistvenega pomena," je poudaril Armin Wagner, projektni vodja za gradnjo. Pospešeno potekajo tudi dela na pločevinasti in stekleni fasadi novega Porschejevega muzeja. Drzna arhitektura, ki je sicer še skrita za visokimi gradbenimi odri, že dobiva konkretno obliko.

Vir: Porsche Slovenije d.o.o.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Torek
od 15 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat